Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tko æe biti na vrhu istoka?

Do poèetka playoffa je ostalo još 40 dana ili bolje reèeno 20 utakmica. Na istoku je stvar veoma zanimljiva, gdje trenutno glavnu rijeè vode Cavaliersi i Celticsi, dok jedini koji više nemaju moguænosti za ulazak meðu 8 najboljih su košarkaški Wasinghton Wizardsa.

Boston i Cleveland imaju zasad po 48 pobjeda, ali aktualni prvaci imaju dva poraza više. Trenutno LeBron i suigraèi imaju èetiri pobjede u nizu i vrlo lako je moguæe da æe u playoff otiæi s nazivom „vodeæa ekipa istoka“. Boston dolaskom problematiènog Marburya, koji svakako nije zaboravio igrati košarku, žele ponoviti prošlu godinu, zato nas oèekuje velika borba za prvo mjesto.

Odmah iza njih su Magici iz Orlanda, koji trenutno drže èetvrto mjesto s èetiri pobjede manje. Trojac Lewis, Howard i Turkoglu su uz spomenuti dvojac (Boston i Cleveland) glavni favorit za naslov na istoku. Poslije Orlanda slijedi velika grupa koja æe se borit za ulazak u završnici natjecanja, a zasad jedini koji imaju osjetljivu prednost su košarkaški Atlante Hawksa.

Miami Heat koji leti na krilima Wadea uz novopridošlog O’Neala i odliènog Beasleya æe svakako biti tvrd plijen za svaku ekipu. Trenutno imaju tri pobjede više od 8-plasiranih Bucksa, ali teško je povjerovati da se može dogoditi neko èudo i da Miami ove godine ne bi gledali u samoj završnici istoka.

Detroit je ove godine zamjenom Billups – Iverson podosta izgubio u svojoj koncepciji igre, a uvijek se spominje da je razlog loše igre upravo Allen Iverson. Hoæe li iskusna trojka Hamilton, Prince i Wallace znat ukljuèit talentirani bekovski par Stuckey i Iverson? Ukoliko im to neæe uspjet vrlo lako je moguæe, da se ove godine zakljuèna faza natjecanja u NBA ligi neæe gledati u Detroitu, jer zasad drže šesto mjesto a do granice ispadanja ih dijele samo 2 poraza.

Sixersi imaju trenutno jednako pobjeda kao Bucksi s tim da košarkaški Milwaukeeja imaju èak pet poraza više. Bez Andrewa Boguta i Micheala Redda je teško oèekivati da æe to mjesto zadržat ispred Bullsa, Netsa i drugih ekipa.

Od Bikova iz Chicaga se ove godine oèekivala veæa borba na istoku, na èelu s prvim izborom drafta, Derrickom Roseom. Trenutno drže to nezahvalno deveto mjesto, ali za oèekivati je, da æe prestiæi Buckse, ali pitanje je hoæe li zadržat prednost pred Harrisom i Carterom? Trenutno obje ekipe imaju po 34 poraza s tim da New Jersey Nets ima utakmicu manje.

Da sve skupa bude napetije tu su i košarkaški Indiane s jednakim brojem pobjeda kao i Netsi, a izmeðu njih su i Bobcatsi koji su jedno malo iznenaðenje istoka.  Ako su košarkaški Charlottea neki pozitivan šok na istoènoj konferenciji to svakako ne možemo reæi za Knickse i Raptorse.

Trenutno na samom dnu s samo 14 pobjeda su košarkaški Wizardsa, koji bez Arenasa i Haywooda teško mogu napravit nešto više od trenutaènog, ali svakako su mogle ekipe iznad njih. Trenutno predzadnja ekipa je Toronto Raptors, koji u sastavu trenutno ima 3 All-Star igraèa i nekolicinu odliènih igraèa, ali više od 23 pobjede nisu skupili. Je li stvarno bio kriv Sam Mitchell? A ako su nas Raptorsi negativno iznenadili što tek možemo reæi za Knicske?

Chris Duhon, David Lee, Nate Robinson, Wilson Chandler su samo neki igraèi iz perspektivne ekipe Mikea D’Antonia. Svi su oèekivali eksploziju u New York, ali je još nisu doèekali. Hoæe li atraktivna igra uz pune dvorane napunit se i bodovima, te iznenaðuje otiæi u playoff? Vidjet æemo 15.4.2009 kada se igra posljednji dan regularnog dijela NBA lige.

Ljestvica Pobjeda Poraza
Cleveland 48 12
Boston 48 14
Orlando 44 16
Atlanta 34 27
Miami 32 28
Detroit 30 29
Philadelphia 29 30
Milwaukee 29 35
Chicago 28 34
New Jersey 27 34
Charlotte 26 35
Indiana 27 37
New York 25 35
Toronto 23 39
Washington 14 47

Latest Posts

NE PROPUSTITE