Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tko æe biti nova zvijezda nakon Rosea?

Iako u sljedeæoj NCAA sezoni neæe biti igraèa tipa Beasley ili Rose biti æe nekoliko kvalitetnih igraèa. Meðu zvijezdama æe prevladavati razigravaèi.

1. Blake Griffin (Oklahoma)
Griffin bi bio meðu prvih 10 pickova ove godine, vjerovatno biran kao peti pick Grizzliesa. Velik, snažan i atletski moæan krilni centar koji je zabilježio 14.7 koševa i 9.1 skokova prošle sezone. Ove godine æe predvoditi Soonerse do Big 12 naslova.

2. DeMar DeRozan (Southern California)
201 cm visok DeRozan posjeduje NBA graðu i odlièan rad nogu. Predvodit æe USC u Pac 10-u kao novak i sve dok se bude držao podalje od problematiènog Rodneya Guillorya, njegova jedina godina na sveuèilištu bi trebala proæi glatko.

3. B.J. Mullens (Ohio State)
Mullens posjeduje odlièan rad nogu i vrlo dobru koordinaciju s obzirom da je on 216 cm visok centar. Spektakularan je zakucavaè te skakaè, a ove godine æe predvoditi Ohio State. Ohio Stateu je veæ treæu uzastopnu godinu glavni igraè centar. Nakon Odena i Koufosa došlo je vrijeme na Mullensa.

4. Hasheem Thabeet (Connecticut)
Thabeet je briljirao prošle sezone zabilježivši 5.6 blokade u zadnjih 12 nastupa. Drugim rjeèima on je 222 cm visok bloker koji ima blistavu buduænost u NBA ligi. Thabeet je mogao biti izabran meðu prvih 20 pickova ovogodišnjeg drafta ali se odluèio na još jednu godinu na sveuèilištu. Pokušati æe s Huskiesima osvojiti naslov velikog istoka te bi nakon toga mogao biti izabran meðu prvih 5 pickova drafta 2009.

5. Brandon Jennings (Arizona/Europe)
Jennings još nije siguran u NCAA ligi. Trenutno se pokušava kvalificirati akademski na sveuèilište Arizone. Njegova košarkaška vještina nije upitna ali bi igranje u Europi ili razvojnoj ligi stavilo pod upitnik njegov potencijal što bi rezultiralo krajem prve ili poèetkom druge runde NBA drafta. Ako zaigra za Arizonu možemo oèekivati da je predvodi do Pac-10 naslova.

6. Tyreke Evans (Memphis)
Evans je novak koji se ne bi trebao zadržati na sveuèilištu više od jedne godine. Posjeduje snagu,brzinu i visinu te je odlièan strijelac. Zadaæa Johna Caliparija, trenera Memphisa, biti æe nauèiti Evansa važnost timske igre, što je njegova najveæa mana.

7. Patrick Patterson (Kentucky)
Ako izbjegne ozljede mogao bi se pridružiti svojim suigraèima na draftu. U svojoj prvoj sezoni, do ozljede, je ostvario 16.4 koševa i 7.7 skokova. Ako završi sezonu bez teže ozljede mogao bi biti biran meðu prvih 14 pickova.

8. Earl Clark (Louisville)
Clark je prošle sezone bio pribilježen za draft ali se na kraju odluèio provesti još jednu godinu na sveuèilištu. Pokušati æe odvesti Louisville do Final Foura te bi mogao biti meðu prvih 10 pickova sljedeæe godine.

9. James Harden (Arizona State)
Nakon odliène tri utakmice protiv USC-a prošle godine u kojima je zabilježio 22 koša, oèekuje dobar rezultat na draftu 2009.

10. Ty Lawson (North Carolina)
Lawson se prijavio na draft 2008 ali nakon povlaæenja prijave Tylera Hansbrougha, odluèio se vratiti na sveuèilište. Ako ga izbjegnu ozljede mogao bi biti meðu prva tri picka na sljedeæem NBA draftu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE