Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tko æe koga uzeti na draftu?

Sad kada je završila draft-lutrija i poznat je raspored biranja na draftu u New Yorku, odluèili smo se malo poigrati i predvidjeti prvih pet pickova ovogodišnjeg drafta…

1. Chicago Bulls (33-49)

Moguæi izbor: Michael Beasley

Bullsi su, iza Warriorsa, možda i najbolja ekipa koja se nije plasirala u playoff i mudrim izborom na ovom draftu mogu bitno osnažiti svoju momèad. Najvjerojatnije je da æe Chicago birati Beasleya, s obzirom da im na poziciji èetvorke igra Drew Gooden koji je solidan, ali svakako ne i vrhunski igraè. Ukoliko se ipak ne odluèe za Beasleya, onda æe njihov izbor biti play Derrick Rose (inaèe rodom iz Chicaga), iako na toj poziciji veæ dugi niz godina imaju standarnog Kirka Hinricha.

2. Miami Heat (15-67)

Moguæi izbor: Derrick Rose

Michael Beasley i Derrick Rose su zasigurno dva najbolja pojedinca na ovome draftu i sigurno je da æe biti  prva dva picka. Miami æe se ipak nadati Roseu jer im je puno potrebnija pozicija playmakera. Imaju odliènog beka-šutera (Dywane Wade), krilo (Shawn Marion) i solidnog krilnog centra (Udonis Haslem) te je sigurno da æe u iduæu sezonu pokušati uæi pojaèani za dobrog playa i centra. Ako ipak budu morali uzeti Beasleya, vjerojatno æe prodati Haslema. Kako god, ovaj drugi pick bi trebao pomoæi Miamiju da zaboravi katastrofanu prošlu sezonu.

3. Minnesotta Timberwolves (22-60)

Moguæi izbor: O.J. Mayo

T-Wolvesi su nakon lošeg poèetka sezone malo podigli tempo i u drugoj polovici odigrali solidno skinuvši sklapove nekim velikim ekipama. Imaju mladu momèad koju predvode Al Jefferson, Randy Foye i Corey Brewer, a dobro bi im došao dobar vanjski šuter ili centar. Ipak, mnogi daju prednost O.J. Mayu, koji je odlièan koš-igraè, nad branièem Jerrydom Bayless (previše slièan Foyeu) i centom Brookom Lopezom.

4. Seattle Supersonics (20-62)

Moguæi izbor: Jerryd Bayless

S rookiem godine Kevinom Durantom, mladim i talentiranim Jeffom Greenom, Nickom Collisonom i Chrisom Wilcoxom, Sonicsi imaju solidnu mladu momèad koja se uz pametno voðenje i pokoje iskusno pojaèanje može pretvoriti u play-off ekipu. Kao i mnogima na ovom draftu, i njima treba dobar organizator igre. Vjerojatno æe birati Baylessa, ako bude dostupan. Bayless je svestran, može igrati na poziciji dvojke, ali i mijenjati Lukea Ridnoura na playu kad god zatreba.

5. Memphis Grizzlies (22-60)

Moguæi izbor: Brook Lopez

S mladim i perspektivnim igraèima poput Mikea Conleya i Rudya Gaya, Grizzliesi æe se pokušati osnažiti pod košem gdje zasad “caruju” Darko Milièiæ i Jason Collins. Tako da se kao logièan izbor nameæe centar koji obeæava, Brook Lopez. Naravno, ukoliko ga prije njih ne izaberu T-Wolvesi. Postoji i vjerojatnost da æe izabrati jednog od bekova, ako ne uspiju dogovoriti produženje ugovora za odliènog J.C. Navarra.

Latest Posts

NE PROPUSTITE