Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tko æe u doigravanje na zapadu?

Na zapadu je stvar potpuno drugaèija nego na istoku. Lakersi su sami na vrhu dok za preostalih sedam mjesta koje vode u playoff bori se samo osam ekipa. Na samom dnu su košarkaški Sacramenta s 13 pobjeda.

Kobe Bryant i njegovi Lakersi su trenutno nezaustavljivi i nisu samo vodeæa ekipa zapada, veæ vodeæa ekipa cijele lige. Oèito je da Kobe ove godine ne želi stati na finalu NBA lige, veæ želi svoj novi NBA prsten.
Iza Lakersa je skupina od osam ekipa, od kojih jedna ekipa neæe uspjet doæi u završnicu lige. Jedna od njih koja po trenutnim rezultatima hoæe su iskusni San Antonio Spursi koji imaju 40 pobjeda i drže drugo mjesto na zapadu.

Denver s novopridošlim Chaunceyjem Billupsom ima veliku moguènost, ne samo da uðe u playoff jer je to i za oèekivati, veæ da ode i do finala zapada, a možda i do velikog finala. Mladi Blazersi na krilima odliènog Brandona Roya se pritajno drže na èetvrom mjestu, ali im jako prijeti Houston Rockets.

Rakete iz Houstona imaju trenutno pobjedu više od Portlanda, ali i poraz. McGrady, Ming i Artest zvuèi veoma dobra kombinacija za neki veæi uspjeh, ali pitanja je hoæe li zadravlje i ozljede zaobiæi veæ jako naèete igraæe Houstona.

Ako bi za nekog mogli reæi da je neko negativno iznenaðenje onda su to New Orelans Hornetsi, koji imaju u sastavu 2 All-Star igraèa, jedan od njih, Chris Paul glavni je konkurent za najkorisnijeg igraèa lige. Hornetsi su sposobni otiæi do kraja jer u sastavu gdje su West, Paul, Stojakoviæ, Chandler granica ne postoji!

Utah Jazz se ove godine (ne)oèekivano bori za opstanak meðu osam najboljih. DeronWilliams, koji je jedan od vodeæih organizatora igre, èeka zdravog Boozera (ove godine odigrao je samo 16 utakmica) jer bez njega teško æe se napravit neki veæi pohvat.

Dallas Mavericks i Phoenix Suns su bile dvije ekipe za koje se prije sezone moglo reæi “Oni su sigurno u završnici natjecanja”, a sada po trenutnim rezultatima bi se upravo te dvije ekipe mogle sudarit za to posljednje osmo mjesto. Dallas koji je nedavno izgubio od Oklahome City si takve poraze više ne smije priuštit, a za Phoenix se možemo pitati je li Porterov odlazak bio prekasan? Imati u sastavu Nasha, Richardsona, O’Neala i Stoudemire (trenutno ozlijeðen) i biti na devetom mjestu zapada je stvarno loš rezultat.

Kasnije nam slijedi 5 ekipa kojima je playoff veæ otišao a to su: Golden State, Minnesota, Memphis, Oklahoma City, L.A. Clippers i Sacramento. Najveæe iznenaðenje su košarkaški Thundera, koji bez Duranta i Greena pobjeðuju (Dallas i Washington) te su trenutno 13 ekipa na zapadu. Ako tome dodamo da su iza njih Clippersi, koji u svom sastvaju imaju Randolpha, Thorntona, Davisa, Kamana, Cambya i Gordona možemo stvarno èestitati novoj ekipi.

Upravo sada kada sam nabrojao košarkaške Clipperse pitam se kako su oni uspjeli doæi do omjera 15-47. Ekipa gdje je nekolicina igraèa kojeg se nebi posramili ni Celticsi ili Lakersi iz 80-ih, te Bullsi iz 90-ih su trenutno na predzadnjem mjestu lige. Iza njih su samo Kraljevi iz Sacramenta ili bolje reèeno “kraljevi ulice”, jer trenutno kako igraju je bolje da napuste parket i odu na ulicu.

Nismo zaboravili na Memphis, gdje odlièno igraju O.Y Mayo i Marc Gasol te na Minnesotu i Golden State. Nažalost to su ekipe, koje neæe najbolje proæi na draftu, osim ako im se ne posreæi na lottery picku, a nisu ni ekipe koje mogu ugroziti gore spomenutih devet ekipa.

Tko æe ispasti od velike devetorke? Vidjet æemo uskoro!

Ljestvica Pobjeda Poraza
L.A.Lakers 49 12
San Antonio 40 20
Denver 39 22
Portland 38 22
Houston 39 23
New Orleans 37 22
Utah 38 23
Dallas 37 24
Phoenix 34 27
Golden State 21 40
Minnesota 18 42
Memphis 16 44
Oklahoma City 16 45
L.A.Clippers 15 47
Sacramento 13 49

Latest Posts

NE PROPUSTITE