Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tko ima Jamesa Poseyja, taj je NBA prvak!

Poèela je nova sezona NBA lige, a amerièki košarkaški kronièari na razne naèine su pokušavali odgonetnuti tko bi ove sezone mogao ponijeti NBA prstenje.

Najlogièniji izbor je onaj po kvaliteti, a po tome je podjela veæ napravljena. Prvi favoriti su LA Lakersi, slijedi Boston, pa New Orleans, Houston, Orlando, Detroit…

Postoje još razni naèini potrage za novim slavljenikom, a vrlo originalan je onaj koji se veže uz 31-godišnjeg krilnog igraèa Jamesa Poseyja. Naime, taj igraè je dosad u karijeri definitivno pokazao kako zna izabrati pravu momèad.

Prije devet godina je Poseyja na draftu izabrao Denver kao 18. pick, a ovaj igraè s Xaviera je èetiri godine proveo u Nuggetsima, potom kratko obitavao u Houstonu i Memphisu. I tada je poèeo njegov istanèan njuh za uspjehom.

Dvije godine je došao igrati u Miami, te je u tom terminu Miami postao NBA prvak. Poèetkom prošle sezone je odluèio napustiti Miami, te se preselio u Boston. Tamo se Posey zadržao samo jednu sezonu, ali mu je ona bila dovoljna za novi, drugi prsten u karijeri.

Ovog ljeta Posey je veæ u novom klubu. Igra u New Orleansu koji i bez ove prièe odlièno figurira u najavama za prvaka. Sada kad imaju Poseyja vjerojatno su još bliže velikom uspjehu.

I u Miamiju i u Bostonu, pa tako i u New Orleansu, Posey je šesti igraè. Byron Scott, trener New Orleansa, je izjavio kako æe i u trenucima ozljeda glavnih igraèa Posey i dalje sjediti na klupi. Tako je bilo i u subotnjoj utakmici kada je New Orleans igrao bez Stojakoviæa i Chandlera.

Posey je ušao s klupe, odigrao 28 minuta i ostvario sjajnu statistiku – 15 poena, 6 skokova, 2 asistencije i 4 ukradene lopte. Ukupno je šutirao 5-7 i za tricu 4-5.

Inaèe, u karijeri je Posey prosjeèno na statistici od 10 poena, 5 skokova i 2 asistencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE