Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tko su glavni favoriti za naslov u NBA?

Zbog prekida sezone u regularnom dijelu NBA lige, u trenutku kada je ostalo nešto manje od 20-ak kola do kraja za većinu ekipa, teško je reći u kakvoj formi će se koja ekipa vratiti na parket i trebamo li ostaviti sa strane ono što smo u dosadašnjem dijelu sezone vidjeli. Ova sezona nudi možda i najviše podjednakih ekipa i pregršt potencijalnih velikih matchupa između divova ove igre. Iako su neke ekipe kao Los Angeles Lakers i Los Angeles Clippers i prije početka sezone bile proglašene za neke od glavnih favorita, zadržale su taj svoj status i dosad. S time da su Lakersi do trenutka prekida pokazali ipak nešto više, uz naravno Milwaukee Buckse koji standardno melju sve pred sobom na Istoku. Kada bi se bacili u razmišljanje tko bi mogao osvojiti naslov NBA prvaka u ovoj sezoni, uz čitanje raznih predikcija stručnjaka, možemo se referirati i na kvote koje nude kladionice. Prema njima možemo predvidjeti pobjednika konferencije te ukupnog pobjednika. Primjerice, prema kladionici bet at home, Milwaukee slovi za izrazitog favorita za osvajanje konferencije. Ista kladionica čak nudi i bet at home bonus novim korisnicima pa je moguće i sudjelovati u ovim predviđanjima.

Boston je blago ispred Toronta u svojim šansama, ali i dalje miljama iza Milwaukeeja. Primjerice, kada bi svoj bet at home bonus uložili na to da će Boston ili Toronto osvojiti titulu prvaka Istočne konferencije, dobitak bi vam bio čak 8 puta veći od uloga. Dakle, teško je reći da kladionice vide dalje od Milwaukeeja kada se radi o Istoku. Za Torontom slijede Philadelphia i Miami s podjednakim izgledima, Indiana bi eventualnim osvajanjem Istoka bet at home bonus uvećala za vrtoglavih 32 puta pa je teško reći da im itko daje šanse da bi mogli iznenaditi.

Na Zapadu je situacija nešto neizvjesnija. Kao što smo spomenuli, glavni favoriti su i dalje dvije ekipe iz Los Angelesa gdje je nešto veći favorit ipak ekipa Lakersa. Pomalo je teško reći je li to doista tako budući da se Clippersi ipak trudi što je više moguće čuvati Leonarda za Playoff pa je teško reći koja je njihova prava snaga. Nakon ekipa iz Los Angelesa, treći favorit na Zapadu je Houston. Nešto kao Boston i Toronto na istoku, kvota na Houston je 8, a slijede Denver s 13, Utah s 15 te Dallas koji bi vaš bet at home bonus uvećao za 23 puta svojim eventualnim osvajanjem Zapada.

Gledajući na čitavu sezonu, a ne samo na konferencije, Milwaukee i Lakersi vode mrtvu utrku, a za njima blago kaskaju Clippersi. Sve ostale ekipe bet at home bonus uvećale bi za 14 puta ili čak i više od toga pa možemo slobodno reći da kladionice ne očekuju da bi itko drugi osim ove tri ekipe mogao lako doći do naslova. No, i čudnije stvari su se dešavale u svijetu sporta i sami smo svjedočili istima bezbroj puta. Također, ova pauza je jako bitan faktor jer je teško znati tko će s koliko spremom stati ponovno na parket, a neki igrači su i sami pretrpjeli virus pa ne znamo kakvo je njihovo kondicijsko stanje. Sigurna je jedino činjenica da želimo da se ova sezona završi i prognoze da bi to moglo biti uskoro su optimistične.

Latest Posts

NE PROPUSTITE