Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tom Izzo kandidat za trenera Cavaliersa

Dok je u momèadi Cavaliersa puno pitanja otvoreno, poput statusa glavne zvijezde LeBrona Jamesa koji 01.07. najvjerojatnije postaje slobodni igraè, prvo se pokušava riješiti pitanje trenera.

U èetvrtak je u klubu na razgovoru bio trener Michigan Statea, Tom Izzo. On je doletio u Cleveland privatnim zrakoplovom vlasnika Cavaliersa, Dana Gilberta, i tamo je proveo nekoliko sati razgledavajuæi klub i razgovarajuæi sa osobljem tog kluba, koje je nedavno osim trenea Mikea Browna napustio i generalni menadžer Danny Ferry.

Izzo je trener Michigan Statea od 1995. godine, a sa klubom je 6 puta nastupio na Final Fouru NCAA lige i osvojio je naslov 2000. godine. Oèekuje se da bi mu plaæa mogla biti oko 6 milijuna dolara, a u užem krugu kandidata su još i Byron Scott, te pomoæni trener Bucksa Kelvin Sampson.

Treba napomenuti da se treneri koji dolaze iz NCAA lige baš i nisu proslavljali u NBA ligi (izuzev Larryja Browna), i da su treneri poput Ricka Pitina, Tima Floyda i Johna Caliparia imali velikih problema sa prilagodbom na NBA ligu, a evo što je izjavio Izzo koji je veæ imao ponudu Hawksa 2000. godine nakon dana provedenog u Clevelandu:

Odluku neæu odugovlaèiti, žao mi je što ne mogu razgovarati, ali mi je drago što sam obavio ovaj posjet.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE