Sunday, September 24, 2023

ZADNJE OBJAVE

Tom Thibodeau na klupi Timberwolvesa

Tom Thibodeau dobio je  posao glavnog trenera Minnesota Timberwolvesa, te će ujedno biti i predsjednik košarkaških operacija.

58-godišnji Thibodeau, dobitnik nagrade za trenera godine iz 2011. (Chicago Bulls) želi “imati zadnju riječ” kada su u pitanju organizacija kluba, stručni stožer te ugovori igrača. Sličnu ulogu u “Vukovima” je do početka ove sezone imao Flip Saunders, koji je nažalost preminuo u listopadu prošle godine, te ga je na mjestu glavnog trenera zamijenio Sam Mitchell.

Jedan jedini klub koji je u dosadašnjoj karijeri Thibodeau vodio bili su gore spomenuti Bullsi, na čijoj je klupi sjedio od 2010. do 2015. godine. Prije toga je punih dvadeset godina bio pomoćni trener u čak 6 NBA momčadi, između ostalog iz Timberwolvesa, gdje je boravio od 1989. do 1992.

Thibodeau je na glasu kao obrambeni specijalist te su ga mnogi klubovi željeli vidjeti na svojoj klupi od početka iduće sezone, ali uprava “Vukova” je bila brža, te mu ponudila ugovor u trajanju od 5 godina. Zajedno s Thibodeauom u Timberwolvese dolazi i Scott Layden, sad već bivši pomoćni GM San Antonio Spursa. Layden će u Timberwolvesima imati ulogu GM-a.

Latest Posts

NE PROPUSTITE