Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tom Thibodeau zavidi Greggu Popovichu

Trener Bullsa i obrambeni majstor Tom Thibodeau je poznat da voli svojim startnim petorkama dati veliki broj minuta tijekom regularne sezone. Gregg Popovich, trener NBA prvaka San Antonio Spursa, je totalno druga priča.

Spursi su prošle godine postali prva ekipa u NBA povijesti kojoj nijedan igrač nije igrao više od 30 minuta u prosjeku, zvuči zaista nevjerojatno, ali Popovich je majstor u raspodjeli minuta na sve članove rotacije.

Međutim, u predsezonskim utakmicama Popovich i Thibodeau su zamijenili uloge; dok trener Bullsa štedi svoje startere, Popovich im daje ogromnu minutažu. U dvije predsezonske utakmice, Tim Duncan je igrao u prosjeku 34 minute (najviše u zadnjih šest sezona), dok je Tony Parker na 35 minuta u prosjeku.

Thibodeau u međuvremenu štedi najveće zvijezde; Derrick Rose igra samo 16 minuta po utakmici, dok je centar Joakim Noah na skromnih 19 minuta po susretu.

”Gledao sam utakmice Spursa i kako su se borili. Parker i Duncan su igrali velike minute odmah od starta, to je znak da su spremni za novu sezonu i obranu naslova. Mislim da momčad mora imati veliku želju ako hoće doći do vrha, a ta želja mora biti prisutna od starta do cilja”, rekao je trener Bullsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE