Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tomas Satoransky spreman za novo iskustvo

Nakon neuspjelog pokušaja da se plasira s reprezentacijom Češke Republike na završni turnir u Riju, koji će se održati u okviru Olimpijskih igara ove godine, playmaker ove reprezentacije Tomas Satoransky okrenuo se pripremama za novu sezonu.

Ovaj 24-godišnjak nakon sedam sezona u Španjolskoj ACB ligi po prvi puta odlazi preko oceana kako bi se oprobao u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. U razgovoru za Washington Post Tomas je pričao o pripremama za prvu sezonu u NBA ligi.

Za mene prelazak u SAD je velika promjena. Da budem iskren još uvijek nisam ništa osigurao u Washingtonu. Naredno putovanje za Sjedinjene Države zakazano je 8. kolovoza kada putujem kao rookie, te ću nakon toga otići u D.C. i srediti stvari uključujući i mjesto gdje ću stanovati.“

Gledano s košarkaškog aspekta Satoransky ima odlične predispozicije (playmaker visine 2 m) s dugogodišnji iskustvom igranja u najjačoj Europskoj košarkaškoj ligi. U protekloj sezoni u dresu Barcelone Tomas je trojke gađao s 44% uspješnosti, dok u NBA ligi linija za tri poena je nešto dalje za razliku od ostatka svijeta. Na sve to Satoransky je kazao:

„Radio sam mnogo na tome kako bi poboljšao igru, no NBA košarka je drugi svijet. Igra se brže, gdje zasigurno igraju odlične atlete za razliku od Europe tako da ću se morati što prije prilagoditi.“

Wizardsi su osim reprezentativca Češke doveli Trey Burkea iz Jazza putem tradea, zatim su potpisali Ian Mahinmija, Jason Smitha, Andrewa Nicholsona, a Bradley Beal je potpisao maksimalan ugovor na pet godina u vrijednosti od 128 milijuna dolara, dok je prva violina John Wall na rehabilitaciji od operacija koljena i očekuje se da bude 100% spreman za narednu sezonu.

Nadam se da mogu doprinijeti Wallu i Bealu s klupe. Wizardsi su napravili dobar posao ovog ljeta, no svjestan sam kako dolazim u potpuno drugačiju sredinu i trebat će vremena da se priviknem na sve, ali garantiram vam da ću dati sve od sebe da prilagodba traje što kraće.“

Satoransky je na NBA draftu 2012 izabran kao 32. izbor od strane Washington Wizardsa koji su polagali prava za njega i ovo ljeto s njime potpisali ugovor na tri godine vrijedan 9 milijuna američkih dolara.

Latest Posts

NE PROPUSTITE