Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tony Parker: Ovo je Leonardova momčad

Mlado krilo San Antonija Kawhi Leonard izrastao je u jednog od najboljih igrača na svojoj poziciji i bilo kakav uspjeh Spursa nezamisliv je bez njega. To nam pokazuju i rezultati momčadi ove sezone kao i neke brojke: bez Leonarda je momčad ostvarila omjer pobjeda i poraza 8-9, a s njim 45-17. S njim na parketu ekipa postiže 5 poena više, a prima čak 6 manje. Uz to Kawhi je i najbolji strijelac ekipe sa 16,5 koševa po utakmici, drugi najbolji skakač (7,1) i uvjerljivo najbolji kradljivac lopti (2,3).

Leonardova rola u San Antoniju raste svake godine sve više, a potvrdu da su dobili novog franšiznog igrača Spursi su dobili u lanjskom finalu protiv Miamija kada je Leonard osvojio titulu MVP-a finala. Leonardovim igrama impresioniran je i Tony Parker koji otvoreno priznaje da je ovo Kawhijeva momčad i objašnjava kako je dizajnirana hijerarhija u jednoj šampionskoj košarkaškoj dinastiji koja je iznad svega nesebična.

„Ovako smo nekada ja i Manu Ginobili funkcionirali. Leonard i ja moramo dijeliti loptu i čekati svoj red za nju, kao što smo Manu i ja radili. Nekada zna proteći jako puno vremena da ne vidim loptu, ali to je ok, jer Leonard igra nevjerojatno. On je mlad, igra odlično, i protivnici ga moraju udvajati. Ja mogu igrati bez lopte, kao što sam igrao i dok je Timmy bio naša prva opcija u napadu. Nije mi bio problem čekati u korneru da Timmy odradi stvari. Uvijek smo znali čekati na naš red i dijeliti loptu, ni ovaj put, s Leonardom, to neće biti problem“.

Objasnio je francuski razigravač kako se prenosila „štafeta“ u redovima Spursa kroz sve ove godine u kojima su Duncan, Manu i on nosili momčad do uspjeha: „Ovo će ionako biti Leonardova momčad. Prvo je bila Duncanova, zatim ju je on prepustio Manuu a Manu meni. Sada je na meni red da je prepustim Leonardu. Ja ću dati sve od sebe i nastojati biti agresivan u napadu, ali Kawhi će biti naš najvažniji čovjek“.

Kao i u ostalim košarkaškim stvarma Spursi su ispred vremena. Nisu se prepustili sudbini budućih vremena već su u svom laboratoriju stvorili novog franšiznog igrača kakvog neke momčadi traže desetljećima. Čini se da su pred Spursima lijepa vremena i kada „velika trojka“ siđe s pozornice.

Latest Posts

NE PROPUSTITE