Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tony Parker upitan za početak finala

Tony Parker se ozlijedio u utakmici protiv Oklahoma City Thundera gdje su Spursi okončali seriju pobjedom u produžetku 112:107 te ukupno slavili s 4:2. Playmaker San Antonio Spursa je propustio cijelo drugo poluvrijeme i produžetke.

Parker je ostao na klupi zbog bolova u lijevom gležnju i trener Spursa Gregg Popovich ga nije želio forsirati. Popovich je rekao da se Parker ozlijedio već u 4. utakmici ove serije, te se u 5. utakmici stanje još pogoršalo. Prvu utakmicu finalne serije protiv Miamija kao playmaker bi mogao početi Manu Ginobili.

Gregg Popovich je izjavio: “Došao je do mene 8 minuta prije kraja poluvremena i rekao mi da više ne može. Nije se mogao osloniti i šepao je. Nisam htio biti heroj jer je bio na manje od 50% svojih mogućnosti. To je loše za tim ako promislite. To je bila teška odluka, jer ako izgubimo utakmicu, serija se nastavlja za ponedjeljak, kada bi morao igrati, i onda se osjećaš kao da si napravio lošu odluku.”

Parker je bio ozlijeđen nekoliko puta ove godine. Imao je 16,7 poena, 5.7 asistencija po utakmici te šut iz igre 50%. Nije igrao 22 utakmice ove sezone. Ozlijedio se također u 5. utakmici polufinala Zapada protiv Portlanda, no Spursi su lagano završili tu seriju.

“Nismo znali koliko je ozljeda gležnja bila teška kod Parkera”, rekao je Boris Diaw nakon utakmice. “Ali nismo željeli ići u 7. utakmicu, jer nismo znali hoće li biti 100% spreman, pa smo seriju pokušali završiti večeras.”

Parker je upitan za prvu utakmicu finalne serije protiv Miamija koja se igra u četvrtak, no sljedeće bi već mogao igrati jer ozljeda nije teška.

Latest Posts

NE PROPUSTITE