Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Portland u Kanadi, Kingsi dočekuju Memphis

Nakon dva uzastopna dana s 11 utakmica, večeras nas očekuje nešto sporiji ritam sa samo tri susreta. Budući da smo u nedjelji, jedan susret, između Toronta i Portlanda, odigrat će se u nama prijateljskom terminu, dok će nakon ponoći Kingsi ugostiti Grizzliese, a Lakersi Pistonse.

Toronto Raptors (4-6) – Portland Trail Blazes (7-2) 19.00

Iznenađujuće dobar Portland gostuje kod do sad neuvjerljivog Toronta u utakmici koju možemo najaviti kao priliku da Raptorsi napokon opravdaju predsezonske aspiracije za playoff. Iako povijest susreta ovih dviju momčadi ne ide nikako na ruku Torontu, s promjenom u filozofiji napada Raptorsi bi mogli ugrabiti vrijednu pobjedu protiv umornih Blazersa. Naime, Portland ove godine prima čak 48,2 poena po utakmici unutar reketa, što znači ako Rudy Gay i DeMar DeRozan odluče prepustiti barem dio šuteva mladom Jonasu Valanciunasu i neumornom Amiru Johnson, oni bi mogli raditi velike probleme Portlandovoj obrani. Što se obrambenih problema Toronta tiče, možemo istaknuti odličnu igru LaMarcusa Aldridgea u susretima ovih dviju ekipa, zabija u prosjeku 26,3 poena i hvata 12,8 skokova u zadnjih 6 utakmica protiv Raptorsa. Napad Portlanda briljira ove sezone, bilježe porast u broju poena od čak 5,6 poena po susretu u odnosu na prošlu godinu, a takav napredak mogu zahvaliti odličnoj inside-out igri koja se zasniva na spuštanju lopte na Aldridgea i dobrom floor spacingu šutera Blazersa.

Očekujemo rezultatski napetu utakmicu, kvaliteta je definitivno na strani gostiju, no ipak blagu prednost dajemo domaćinima jer kako utakmica bude odmicala na igračima Blazersa se bude primijetio umor zbog back-to-back gostovanja.

Sacramento Kings (2-6) – Memphis Grizzlies (4-5) 00.00

Susret dvaju ponajboljih centara lige nekako ostaje u sjeni loših rezultata ovih dviju momčadi. Memphis, koji je najavljivao pohod na naslov prvaka, ne uspijeva se prilagoditi zahtjevima novog trenera Davida Joergera, koji kao da ne želi iskoristiti prednosti koje ima ovaj roster, nego pokušava prezentirati bržu igru, manje defenzivno orijentiranu, koja očito ne donosi rezultat, što zbog nedostatka kroničnog nedostatka šutera za tri poena, što zbog jednostavno fizičkih predispozicija Memphisovih “teškaša” Marca Gasola i Zacha Randolpha.  Grizzliesi ove godine imaju tek jednu gostujuću pobjedu i to u zadnjem kolu nad oslabljenim Lakersima, ponajviše zahvaljujući briljantnoj igri Gasola koji je upisao 18 poena, 8 skokova, 8 asistencija i 3 blokade. Kingsi se mogu pohvaliti jednom svjetlom točkom u dosadašnjem prvenstvu, to je naravno DeMarcus Cousins koji za sada legitimno pretendira na mjesto najboljeg centra lige s prosjekom od 22,8 poena i 10 skokova. Također je u prethodnih 5 utakmica s Memphisom upisao minimalno 22 poena, te možemo očekivati novu veliku utakmicu centra Kingsa. Ostatak ekipe nažalost previše podsjeća na blijede prošlogodišnje predstave s puno krivih dodavanja i loših odluka. Kingsi su izgubili 11 od 13 zadnjih utakmica s Memphisom.

Prednost večeras dajemo kvalitetnijim gostima koji za pobjedu moraju računati na aktivnog Randolpha i šuterski raspoloženog Mikea Conleyja.

Los Angeles Lakers (4-7) – Detroit Pistons (3-5) 03.30

Jedino čemu se navijači Lakersa mogu veseliti ovih dana je vijest o povratku Kobeja Bryanta na treninge. O njihovoj lošoj igri možda najbolje svjedoči činjenica da su u prethodnom kolu prekinuli niz od 330 uzastopnih utakmica u kojima su sva mjesta u dvorani bila rasprodana. Nadajući se da će izbjeći treći uzastopni poraz, Lakersi se pouzdaju u bolju predstavu glavnog ofenzivnog oružja, Paua Gasola. Pau, koji je trebao preuzeti veći dio Kobejevih zadaća u postizanju poena, već je dva puta limitiran na samo dva poena, što nije dobar znak za Lakerse. Ako im je to plan, loše im se piše, jer ako Pistonsi išta imaju, imaju kvalitetnu visoku linija koja je sama po sebi dvosjekli mač. U obrani kombinacija Josh Smith – Greg Monroe – Andre Drummond na papiru djeluje impresivno i trebala bi predstavljati probleme svima koji planiraju postizati poene u reketu protiv momčadi Detroita. Tek su u posljednjem kolu pokazali što znaju i mogu, kad je Smith protiv Kingsa postigao 21 poen, 8 skokova, 7 asistencija, 5 ukradenih lopti i 4 blokade. Dokle god se orijentira na ulaz i igru leđima Pistonsi mogu sanjati playoff, no na njihovu nesreću nerijetko se odlučuje na pucanje dalekometnih projektila koje zabije u samo 28,3% slučajeva. Detroit je na gostovanjima kod momčadi Zapada na omjeru 2-38 u zadnjih 40 utakmica.

Ako Lakerse krene šut izvana onda mogu iskoristiti sporiju petorku Detroita i zabiti dosta šuteva za tri poena, ali ako to nije slučaj, koncentrirani Detroit bi mogao popraviti očajan score u gostovanjima na zapadnoj obali.

Latest Posts

NE PROPUSTITE