Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Toronto: Lov na visoke igraèe

Jedina kanadska momèad u NBA ligi zadržala je veæinu igraèa iz prošle sezone i bit æe u utrci za glavnim igraèima prijelaznog perioda, centrima Chandlerom, Neneom i Marcom Gasolom. Ipak, Torontu ni taj eventualni ”teškaš” neæe pomoæi da ekipa bude konkurentna za naslov što ih èini manje privlaènima spomenutim igraèima.

Zaštiæeni igraèi:
Sonny Weems
Iako je pod statusom zaštiæenog slobodnog igraèa, Weems æe cijelu sezonu odigrati u litavskom Žalgirisu.

Nezaštiæeni igraèi:
Alexis Ajinca, Joey Dorsey, Reggie Evans, Julian Wright

Od nabrojanih igraèa tek je Reggie Evans imao nešto veæu ulogu u momèadi, dok izostanak ostalih igraèa navijaèi Raptorsa sljedeæe sezone neæe ni osjetiti. Evans je prošle sezone prosjeèno hvatao 11,5 skokova po utakmici što bi mu moglo donijeti nešto veæi ugovor u ekipi za koju potpiše prije poèetka nove sezone.

Igraèi pod ugovorom:
Jose Manuel Calderon, Andrea Bargnani, Leandro Barbosa, Amir Johnson, Linas Kleiza, Jerryd Bayless, DeMar DeRozan, Ed Davis, James Johnson, Solomon Alabi

Toronto je zadržao veæinu igraèa iz prošle sezone, ali vjerojatno æe u prijelaznom razdoblju doæi do odreðenih promjena u ekipi. Nositelj ekipe ostat æe Andrea Bargnani, a velike planove Raptorsi imaju i od DeRozana, kao i od Amira Johnsona koji je dobio petogodišnji ugovor vrijedan 34 milijuna dolara, što je ipak malo previše za igraèa njegovog kalibra. Ostali igraèi su na ”prodaju” i vjerojatno neæe biti problem Raptorsima riješiti ih se u zamjenu za neka pojaèanja.

Na draftu su 5. izborom uzeli Jonasa Valanciunasa no on vjerojatno neæe sljedeæe sezone doæi u NBA ligu, veæ sezonu poslije.

Prije svega trebaju ”teškog” centra koji æe se pobrinuti za igru u obrani, a onda æe popunjavati ostale pozicije, prije svega mjesto krilnog igraèa.

Kandidati za otpis ugovora:
Jose Manuel Calderon, Linas Kleiza

Calderon bi trebao zaraditi 20 milijuna u sljedeæe dvije godine, a Kleiza skoro 14 milijuna u 3 godine, što je u oba sluèaja previše, no Raptorsi æe možda ipak zadržati svoj amnesty clause i saèuvati ga za ”crne” dane. Ukoliko Calderon ostane imat æe poziciju startnog razigravaèa, dok je Kleiza imao operaciju koljena i o njegovim æe igrama ovisiti hoæe li i dalje biti èlan kanadske momèadi ili ne.

Latest Posts

NE PROPUSTITE