Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Totalna rasprodaja Lakersa

Rob Pelinka uspio je odraditi još jedan manji trade s golemim implikacijama na prijelazni rok kad je riječ o Los Angeles Lakersima.

Lakersi su pod svaku cijenu željeli sami sebi osigurati dovoljno novca kako bi potpisali jednog slobodnog igrača na max ugovoru. Nakon tradea za Anthonyja Davisa, to je postao konačan cilj Roba Pelinke, čovjeka koji je nakon ostavke Magica Johnsona preuzeo upravljanje klubom.

U dva mjeseca koliko dugo obnaša tu funkciju, Pelinka je već učinio više nego Magic u dvije godine vladavine. Nakon što je dogovorio dolazak Davisa, Pelinka je svoju novu zvijezdu uspio nagovoriti da se odrekne četiri milijuna dolara koje bi dobio zbog tzv. bonusa na vrijednost tradea. Naravno, očekuje se kako će to Davisu biti nadoknađeno u novom ugovoru koji bi trebao potpisati kroz nekoliko mjeseci.

Jasno jest, ukoliko Lakersi sav novac potroše na jednog igrača tada će ostatak momčadi biti uglavnom na minimalnim ugovorima, no postoji i ‘kvaka’. Kada bi prošli parametre salary capa i ušli u zonu poreza tada bi Lakersima ostale omogućene tzv. iznimke. Midlevel exception u vrijednosti od 9,2 milijuna dolara i bi-annual exception (plaća kroz dvije godine) u iznosu od 3,6 milijuna dolara. Iznimka je jedinstven aspekt Kolektivnog ugovora jer se ne računa kroz parametre salary capa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE