Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tracy McGrady: Howard bi trebao ostati u Orlandu

Jedan od najboljih strijelaca u povijesti Orlando Magica, Tracy McGrady, vjeruje da bi najbolji skakaè lige Dwight Howard trebao ostati u Orlandu. “Da sam ja on, ja bih ostao”, rekao je McGrady o centru Magica. “Kamo æe on otiæi? Zašto želi otiæi u New Jersey? Pogledajte njihovu ekipu.”

Kako nam se približava 15. ožujak i zadnji dan kada je moguæe napraviti razmjene igraèa, dakako je najveæe pitanje koje si postavljamo što æe biti s Howardom, trostrukim najboljim skakaèem lige koji je tražio da bude mijenjan. Netsi (13-27) su jedna od tri ekipe za koje je Howard potvrdio da bi otišao, ostale dvije su Lakersi i Mavericksi. Ali tko zna što bi Lakersi, koji imaju Gasola i Bynuma ponudili Orlandu, a Dallas nema nikakvih sredstva za ponuditi.

McGrady, koji je bio najbolji strijelac Magica u sezonama 2002./03. i 2003./04. i koji trenutno igra za Atlantu, vjeruje da nema smisla za Howarda, koji može odigrati još ovu jednu sezonu i postati slobodan igraè, da napusti Orlando (25-15) uskoro.

“Mislim da je na njemu da dovede igraèe koji mogu doæi u Orlando”, izjavio je McGrady u srijedu kada je Atlanta izgubila na gostovanju protiv Heata. “Orlando je odlièan grad. Vrijeme je odlièno. Howard je tamo veæ 8 godina. Smješten je. On je jedan od onih igraèa koji bi trebali pokušati ostati sa ekipom i pokušati ih nadahnuti i poboljšati. Trava nije uvijek zelenija na drugoj strani. Pa on ima veæ nešto dobro tamo. Zašto otiæi negdje gdje nikad ne znaš što æe se dogoditi?

Ali opet, i McGrady je takoðer napustio Orlando nakon igranja ondje od 2000. do 2004. godine. To je napravio iako je odrastao samo 45 minuta od dvorane.

“Ali ja nisam imao ekipu kakvu on ima”, rekao je McGrady, koji je poslan u Houston u lipnju 2004. godine kada je, takoðer kao i Howard, imao opciju da ode na ljeto kao slobodan igraè. “Nije bilo ni blizu. Postoji dobar razlog zašto sam otišao. Ali moja odluka je bila potpuno drugaèija od one koju on mora donijeti.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE