Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tracy McGrady još uvijek ne smije trenirati

Voða NBA momèadi Houston Rocketsa, svestrani košarkaš Tracy McGrady još æe neko vrijeme morati prièekati povratak aktivnim treninzima.

McGrady (30) je u veljaèi prošle godine pretrpio ozljedu lijevog koljena zbog èega je propustio veæi dio sezone. Lijeènièki tim teksaške momèadi odmah je prognozirao da æe mu biti potrebno oko godinu dana da tijelo vrati u željenu formu, no postojale su i informacije prema kojima je trebao poèetkom trening-kampa (danas) zapoèeti s radom zajedno uz suigraèe.

To se ipak neæe dogoditi, a Houston Chronicle piše da æe umjesto lopte McGrady do 23. listopada nastaviti s rehabilitacijom. Za taj je datum zakazan i novi pregled magnetskom rezonancom nakon kojega æe biti odluèeno kada æe nekad ponajbolji jedan-na-pet košarkaš zapoèeti s treninzima.

“Njegova je ozljeda ozbiljna i navijaèi moraju shvatiti da se neæe vraæati sve dok ju u potpunosti ne sanira. Kada do toga doðe ponovno æe dokazati kakav je sjajan igraè” kazao je vlasnik momèadi Les Alexander.

Prošle je sezone McGrady u 35 odigranih utakmica imao prosjek od 15.6 koševa, 4.4 skoka i 5 asistencija, a ukupno je u karijeri na prosjeku od 22.1 koša, 6.1 skokova i 4.7 asistencija.

Podsjetimo da æe Rocketsi cijelu nadolazeæu sezonu odigrati i bez svog prvog centra. Kinez Yao Ming provodi rehabilitaciju operiranog lijevog stopala i neæe se vraæati sve do sezone 2010/11. Prosjeci 231 centimetar visokog kineskog igraèa u prošloj sezoni iznosili su 19.7 poena i 9.9 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE