Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tracy McGrady mijenja broj na dresu

Zvijezda Houston Rocketsa, Tracy McGrady danas je objavio kako više neæe nositi broj 1 na svome dresu. Od sada æe nositi dres s brojem 3 dok æe njegovu jedinicu naslijediti novi èlan Rocketsa, Trevor Ariza.

Razlog promjene broja humanitarne je prirode. T-Mac æe nositi broj 3 kako bi skrenuo pažnju na humanitarnu akciju pod nazivom “Darfur Dream Team” i na dokumentarni film “3 Points” koji prikazuje McGradyevo putovanje po Africi. Ondje je posjetio državu Èad tijekom 2007. godine i upoznao se sa situacijom u toj siromašnoj državi.

McGrady priznaje kako mu je taj put u Afriku promijenio život. Upoznao je državu u kojoj je sloboda privilegija onih najimuænijih, dok veæina živi u strahu i bez slobode. Ondje je shvatio da osobna sloboda nije nešto što treba uzimati zdravo za gotovo i da æe svoju slobodu uvijek cijeniti.

Humanitarna kampanja “Darfur Dream Team” dobila je naziv po regiji Darfur u Sudanu i cilj je postiæi mir i zaštitu na tom podruèju te prekinuti okrutna kažnjavanja koja se ondje dogaðaju, a nitko to ne sprijeèava.

Iako se u poslijednje vrijeme muèi s brojnim ozljedama, zvijezda NBA lige pokazala je da smo svi mi ljudi i da si trebamo pomagati kad god je to moguæe. Ovo je samo jedan od primjera brojnih NBA igraèa koji shvaæaju da su poznati i da imaju moæ nešto promijeniti na bolje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE