Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

T-Mac: Razmišljao sam o dopingu, ali samo razmišljao

Umirovljeni američki košarkaš Tracy McGrady (34) priznao je u razgovoru za NBA TV, u emisiji “Open Court”, da je za vrijeme višegodišnje rehabilitacije koljena razmišljao o korištenju zabranjenih sredstava.

Nakon 15 godina profesionalne NBA karijere McGrady je zbog brojnih problema s koljenom rekao zbogom sportu u kojem je svojedobno dominirao. Sedmerostruki All-Star i dvostruki najbolji strijelac regularnog dijela NBA sezone priznao je u emisiji “Open Court” da je u najtežim trenucima svoje karijere razmišljao da se pokuša vratiti na razinu na kojoj je bio prije ozljede, ali uz pomoć zabranjenih supstanci.

“Ovo još nisam nikome rekao. Nisam se mogao pomiriti da se nakon ozljede ne mogu vratiti na najviši nivo košarke koji sam godinama igrao i bio sam spreman učiniti sve da se to dogodi. Sam se nisam mogao vratiti zbog manjka snage, upornosti i jer jednostavno nisam vjerovao u sebe”, rekao je McGrady, pa nastavio:

“Tada sam razmišljao, ali samo razmišljao, o upotrebi zabranjenih sredstava. Što god to bilo, bio sam spreman na ilegalan način pomoći sebi da se vratim na parket. Međutim nisam to mogao napraviti”, priznao je T-Mac.

McGradyjevi problemi s koljenom započeli su u sezoni 2005/06 kada je u dresu Houstona odigrao svega 47 utakmica. Tri sezone nakon toga odigrao je svega 35, a naredne sezone tek šest utakmica. U posljednje je tri sezone nosio dresove New Yorka, Detroita, Atlante i prošle sezone u doigravanju San Antonija, no nije uspio ostaviti dublji trag ni u jednom od tih klubova.

Najbolju je sezonu odigrao u dresu Orlando Magica u sezoni 2002/03, kada je bio na prosjeku od 32,1 poena, 6,5 skokova i 5,5 asistencija po susretu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE