Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tracy McGrady se vratio u NBA i potpisao za Spurse

Nekada velika zvijezda NBA lige i dvostruki najbolji strijelac najjače lige svijeta, Tracy McGrady vratio se iz Kine u Ameriku i potpisao ugovor za San Antonio Spurse.

Ova vijest mnoge je iznenadila jer je McGrady od početka sezone igrao u Kini i nije se čulo mnogo vijesti o njemu. Kako mu je sezona ondje završila, odlučio je vratiti se u Sjedinjene Američke Države gdje je dobio i prihvatio ponudu Spursa.

Tijekom epizode u Kini prosječno je postizao 25 poena, 7,2 skokova i 5,1 asistencije po utakmici i ne treba očekivati ni slične brojke od njega u dresu Spursa, ali vjerojatno može pomoći i odigrati nekoliko minuta po susretu. Atletske sposobnosti više nisu na razini od prije desetak godina, ali znanja još uvijek ima. Prije nekoliko dana Spursi su otpustili Stephena Jacksona, a 33-godišnji McGrady dolazi kao njegova zamjena.

Morat će proći brzu prilagodbu na sustav igre trenera Gregga Popovicha jer Spursi sutra igraju zadnju utakmicu regularnog dijela sezone i zatim počinje doigravanje. McGrady je poznat kao igrač koji nikada nije prošao u drugi krug doigravanja. Jednom je njegova ekipa (Houston) izborila drugi krug (2009. godine), ali T-Mac zbog ozljede nije odigrao niti jednu utakmicu doigravanja te godine. Ovoga puta šanse su mu najveće i očekuje se da Spursi izbore drugi krug, ali i puno više od toga.

Godina 2003. i 2004. McGrady je osvajao titule najboljeg strijelca lige, s prosjecima od 32,1 i 28 poena po utakmici. Time je stekao status legende i sjajnog igrača u napadu, ali izostanak uspjeha u doigravanju, kao i brojne ozljede, “zaslužne” su što njegovo ime nije debljim slovima zapisano u povijesti lige.

Tijekom NBA karijere igrao je za Toronto, Orlando, Houston, New York, Detroit i Atlantu, a prosjeci karijere iznose 19,6 poena, 5,6 skokova i 4,4 asistencije po utakmici. Koliko je to bitan podatak ostaje za vidjeti, no možda je relevantnije spomenuti da je u svojoj posljednjoj NBA sezoni, 2011/12 u dresu Hawksa prosječno bilježio 5,3 poena i 3 skoka po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE