Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tracy McGrady zadovoljan u San Antoniju

Tracyja McGradyja su u San Antoniju dočekali samo pozitivni uzvici navijača u AT&T Centru, iako ih je često znao uništavati u prošlosti tijekom regularne sezone. Nama je najviše u sjećanju ostalo 13 poena u 35 sekundi u jednom od najluđih trenutaka NBA povijesti.

Ozljede, splet nesretnih okolnosti i čudan košarkaški put McGradyja su dovele do grijanja klupe jedne od najboljih ekipa lige u zadnjih 15 godina, San Antonio Spursa. T-Mac je prije devet godina bio najbolji strijelac lige u dresu Orlando Magica, ofenzivni ubojica i stroj kakav se rijetko viđa u svijetu košarke.

Malo tko je mogao zamisliti da će 2013. dobivati minute samo kada je razlika nedostižna i da će se slaviti njegov konačni prolazak prvog kruga doigravanja, pa makar on nije bitan faktor u igri.

Međutim, McGrady je izgleda presretan u Spursima.

“Ponovno mi je zabavno. Drugačiji je osjećaj, ali je lijepo opet čuti uzvike navijača kada uđem na parket, iz totalno drugih razloga. Prije sam ih dobivao zbog zabijanja poena, a danas samo zbog toga što sam dio ekipe. Odličan je osjećaj i sretan sam što sam dio izvrsno organiziranog kluba. Trenutno živim san”, rekao je McGrady.

Karijera McGradyja je prekrivena playoff razočaranjima. U prvih osam pokušaja je njegov tim ispao iz prve runde, a prolazak svojih Rocketsa 2009. godine je gledao s klupe zbog ozljede. Prije ulaska na parket protiv Golden State Warriorsa (52 sekunde), čovjek nikada nije odigrao niti sekunde druge runde doigravanja.

Ljubiteljima košarke je teško gledati 33-godišnjeg McGradyja kako ima ovakvu ulogu, ipak je došao iz draft klase Tima Duncana, a ovaj još uvijek igra na itekako visokom nivou.

“Pomirio sam se sa svojom situacijom. Shvatio sam da mi karte nisu bile naklonjene i da nikada neću imati zdravlje kao Kobe ili drugi igrači s kojima sam se natjecao na najvišoj razini u mladosti. Trebalo mi je dosta da to shvatim, ali sve se događa s razlogom”, nastavio je McGrady.

McGrady je godinu dana proveo u Kini, a tamo je imao status zvijezde. Na aerodromu ga je dočekalo stotinjak ljudi koji su rušili sve pred sobom da mu budu što bliže. Gdje god bi igrao, dvorane bi bile rasprodane, čak bi za njega navijali i gostujući navijači.

McGrady se prisjetio i poziva Gregga Popovicha:“Toliko godina sam se borio samo da momčad povedem iz prvog kruga doigravanja. Jednostavno mi nije išlo, onda su krenule ozljede, sjedio sam kući i bio frustriran. Popovich me nazvao i sada sam tu. Ovo je predivna stvar, iako nemam ulogu kakvu bih želio imati. Svaka minuta u playoff utakmici mi je dragocjena. Dobiti ovakvu priliku je za mene izvanredna stvar.”

Kakva god uloga McGradyja u Spursima bila, šansa za osvajanje prstena je uvijek velika stvar, posebno za velike igrače koji nisu okusili šampanjac. Uostalom, dovoljno je vidjeti prošlogodišnju reakciju Juwana Howarda koji je u doigravanju za Miami Heat imao mizernu minutažu. Čovjek se nakon osvajanja naslova veselio kao malo dijete, a čekao ga je od davne 1994. godine kada je kročio na NBA parkete.

Latest Posts

NE PROPUSTITE