Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade Clevelanda i Minnesote

Cleveland Cavaliersi dovršili su svoj prvi transfer nakon prebjega ponajboljeg košarkaša današnjice LeBrona Jamesa u redove Miami Heata.

U tradeu s Minnesotom, dobili su talentiranog branièa Ramona Sessionsa (24), centra Ryana Hollinsa (25), kao i drugi izbor prve runde NBA drafta 2013., dok su na drugu stranu poslali problematiènog branièa Delontea Westa (26), kao i playmakera Sebastiana Telfaira (25).

Nakon što je James na javnoj televiziji objavio svoj bijeg u Miami kod Dwyanea Wadea, vlasnik Cavaliersa Dan Gilbert poslao je zajedljivo pismo navijaèima kluba zaklevši im se da æe oni osvojiti NBA prsten prije nego LeBron. Tako su Cavsi zapoèeli s promjenama u svom rosteru.

Sessions je prošle sezone zabijao 8.2 koša (uz 45.6% šuta iz igre), uz 3.1 asistenciju za 21.1 minutu u prosjeku na parketu, a blizak je prijatelj playmakeru Cavsa Mou Williamsu još iz zajednièkih dana u Milwaukeeju. Hollins je atletski centar, koji je prošle sezone ostvarivao prosjek od 6.1 koša i 2.8 skokova, ali ima velik potencijal za napredak u igri.

Cavsi su se takoðer uspjeli rješiti Westa koji je u rujnu prošle godine uhiæen zbog neovlaštenog posjedovanja oružja. Ranije ovog mjeseca priznao je West svoju krivicu i osuðen je na osam mjeseci kuænog pritvora uz elektronièki nadzor, kao i dvije godine uvjetne zatvorske kazne i 40 sati društveno korisnog rada, a dužan je iæi i na psihološko savjetovanje.

Iako je Westu od strane tužiteljstva u Marylandu dopuštenu putovati i sudjelovati na NBA utakmicama, postoji velika vjerojatnost da æe ga zbog incidenta dodatno kazniti NBA liga. Prošle je sezone West bio na brojkama od 8.8 koševa i 3.3 asistencije, dok je drugi novoprodošli igraè Minnesote Sebastian Telfair prošle sezone kombinirano za Cavse i LA Clipperse prosjeèno ubacivao 7 koševa uz 3 asistencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE