Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade glasine (02.02.)

Do trade deadlinea ima tek nešto više od tri tjedna, trade glasine se množe, no i dalje nijedna glasina nije realizirana.

Cleveland Cavaliersi od početka sezone razmišljaju koga da dovedu za rezervnog razigravača. Prije par dana su u opticaju bili Shelvin Mack iz Utah Jazza i Jameer Nelson iz Denver Nuggetsa, no od sinoć nam stižu glasine da će obaviti nekoliko treninga s veteranima bez ugovora Kirkom Hinrichom, Mariom Chalmersom i Lanceom Stephensonom. Ipak Sam Amick za USA Today izvještava da su Cavsi zainteresirani i za razigravača Dallas Mavericksa Derona Williamsa. Opet suprotna strana želi beka Imana Shumperta, koga Cavsi nisu spremni zasad razmijeniti.

Momčad Miami Heata je također na meti glasina. Navodno žele da ili otpuste ili razmijene Derricka Williamsa, koji jako malo igra ove sezone, te nije ni sjena igrača koji je ne tako davno bio drugi izbor drafta 2011. godine. Novinar Barry Jackson za Miami Herald izvještava da su za njegove usluge zainteresirani Washington Wizardsi koji ove sezone muku muče s klupom, koja im je jedna od najneproduktivnijih ove sezone. Još dodaje da bi ga mogli poslati u neku momčad koja ima mjesta ispod najniže granice salary capa, a to su zasad Brooklyn Netsi, Denver Nuggetsi,Phoenix Sunsi, Utah Jazz ili Minnesota Timberwolvesi.

Najveća trade glasina koju su nam servirali američki NBA siteovi jeste razgovor Phoenix Sunsa i Sacramento Kingsa a meta razgovora je pogađate DeMarcus Cousins. John Gambadoro je za Arizona Sports.com prvi objavio da su čelnici ,,Sunaca“ ponudili ,,Kraljevima“ Alexa Lena, T.J. Warrena i nekoliko izbora prve runde s narednih draftova. Prema Gambadorou, meta razgovora nisu dva najbolja igrača Sunsa Devin Booker i Eric Bledsoe.

Ovaj trade bi mogao biti zanimljiv za obije momčadi. Cousins bi ponovno zaigrao s Bledsoeom s kojim je igrao na Kentuckyju, a uz Tysona Chandlera bi činio tandem pod obručima. Uz to, Phoenix će prema projekcijama za narednu sezonu imati oko 30 milijuna dolara prostora na salary capu, što je sasvim dovoljno da se dobro pojačaju i napadnu playoff. Kingsi bi opet u liku T.J. Warrena mogli privremeno imati zamjenu za ozlijeđenog Rudyja Gaya. Kao i T.J.Warren, i Alex Len ovog ljeta postaje zaštićeni slobodni igrač, te bi ih Kingsi mogli zadržati ako izjednače ponude ostalih momčadi za njih dvojicu, a imali bi i Phoenixov izbor prve runde, koji je trenutačno oko petog mjesta.

Kako nam se bude bližio trade deadline, očekujemo sve više trade glasina, no i dalje su od početka sezone obavljene samo dvije razmjene.

Latest Posts

NE PROPUSTITE