Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade glasine (04.02.)

Sinoć nam je NBA liga potvrdila treći trade u ovoj sezoni. Centar Miles Plumlee je iz države Wisconsin otišao putem Sjeverne Karoline, dok su u suprotnom smjeru otišli centri Roy Hibbert i Spencer Hawes. No time nisu stale trade glasine kojih je u prethodnoj večeri bilo dosta.

Bivši centar Milwaukee Bucksa Larry Sanders je prije nekoliko dana obavio treninge s Boston Celticsima i Washington Wizardsima, a od sinoć nam stižu glasine da su za njegove usluge zainteresirani Houston Rocketsi, Minnesota Timberwolvesi, Dallas Mavericksi, spomenuti Celticsi i New Orleans Pelicansi. Ostaje nam vidjeti hoće li se nakon dvije godine pauze Larry zbilja vratiti na NBA parkete.

Već neko vrijeme krilni igrač Sunsa P.J.Tucker je na trade block listi. Zadnji koji su poslali ponudu za njega jesu Timberwolvesi koji su ponudili Shabazza Muhammada. Ovo bi bio klasična zamjena igrač za igrača budući da im se plaće skoro poklapaju. Obadva igrača na ljeto postaju free agenti, s tim da je Muhammad zaštićeni slobodni igrač, te njegova momčad (bilo to Minnesota ili Phoenix ili neka treća) ima mogućnost da izjednači svaku ponudu drugih momčadi i tako ga zadrži u svojim redovima. Navodno je ljetos Shabazz odbio ponudu Wolvesa od 60 milijuna za 4 godine. P.J.Tucker je opet sretan u Arizoni, te ne želi nigdje ići, a navodno Phoenix u zamjenu za njega traži kasni izbor prve runde, te su već prethodnih dana odbijali ponude koje su uključivale izbor druge runde.

Uz Jusufa Nurkića koji je već neko vrijeme na trade block listi i kojem Denver Nuggetsi traže najbolju opciju i momčad u koju će ga poslati, od sinoć nam renomirani NBA siteovi prenose vijest da je i krilni igrač Nuggetsa Wilson Chandler nezadovoljan svojom ulogom u momčadi, stalno ga se seli ili u prvu petorku ili na klupu, te je od uprave zatražio trade. Zasad nema najava koje su momčadi zainteresirane za njegove usluge, ali vjerujemo da bi za njegove usluge Nuggetsi mogli dobiti i poneki izbor na draftu, iako ih i sami već imaju podosta.

Momčad Chicago Bullsa se grčevito bori za playoff poziciju, trenutačno su sedmi na Istoku sa scoreom 25-25, devetim Detroit Pistonsima beže tek tri pobjede. Kemija među veteranima i mladim igračima, kao i između zvijezdi i onih koji to nisu nije sjajna, već neko vrijeme traže kupce za Rajona Rondoa i Nikolu Mirotića. Od sinoć nam stižu glasine da su Bullsi zainteresirani za usluge centra Philadelphia Sixersa Jahlila Okafora. Nije poznato što su ponudili Sixersima zauzvrat, ali možemo pretpostaviti da su Sixersi zainteresirani za izbor prve runde koji Bullsi imaju od Sacramenta (top 10 zaštićen).

Do kraja trade deadline je ostalo samo 20 dana, očekujemo još razmjena. Zasad nema novih vijesti u pogledu tradea Carmela Anthonyja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE