Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade glasine (06.01.)

Sve smo bliže onom bolesno aktivnom periodu sezone blizu zadnjeg roka za razmjene, poznatog trade deadlinea. Klubovi koji tad odustaju od doigravanja redovno daju svoje igrače za visoke izbore na draftu kandidatima za titulu, ili običnim playoff sudionicima koji žele proći prvi krug kako bi što prije nabavili mladi talent koji bi ih kroz koju sezonu mogao vratiti na scenu. A ponekad su razlozi jednostavniji te momčadi samo imaju igrača koji im se jednostavno ne uklapa. Kako god, taj period se približava, a s njim raste aktivnost GM-ova lige. Pa krenimo s glasinama.

Za početak krećemo s trenutačnim osvajačima lige, Cleveland Cavaliersima čiji je rezervni razigravač izbor druge runde, Kay Felder. Iako je Felder bolji nego što njegova pozicija na draftu sugerira, i dalje je nedovoljan za ozbiljne minute u šampionskoj momčadi te po kuloarima kruži kako su na radaru konjice iz Ohija dva veterana – Rajon Rondo te Mario Chalmers. Potonji je već titule kupio s LeBronom Jamesom, a hoće li opet mogli bi ubrzo doznati.

Osim toga, po ligi se šapuće o novoj genijalnoj ideji menadžerskog maga Gara Formana koji od cijelog svog poludisfunkcionalnog backcourta ne planira razmijeniti dva veterana Dwyane Wadea i Rajona Ronda, od kojih je potonji nezadovoljan, već svoju mladu zvijezdu Jimmyja Butlera. U ekipi čija timska košarka izgleda blago nepostojeće te gdje su sve pobjede izvučene isključivo na kvalitetu Flasha i Jimmy Bucketsa fenomenalan front office dvojac GarPax planira prodati svoje glavno oruđe u reizgradnji franšize. Ako ikad uopće planiraju ući u franšizu, ili će stalno visiti na osmom mjestu Istočne konferencije?

Već standardna momčad u trade glasinama su Sixersi koji već tjednima, mjesecima, a možda i godinama žele utržiti nekog od svoja tri, to jest dva centra, jer budimo realni, reinkarnacija Hakeema Joel The Process Embiid vjerojatno nije na prodaju. Međutim, razmjena je sve nužnija s obzirom na to da u Gradu bratske ljubavi trenutačno imaju isključivo jednog razigravača, T.J. McConnella, jer su i Sergio Rodriguez i Jerryd Bayless van zbog ozljeda. Ako ne dođe do razmjene, moguće je dovođenje nekog od veterana poput Jarretta Jacka koji je bio waivean od strane Hawksa radi ozljede, međutim razmjena je čak i s pokrpanom rupom na point guardu potrebna, jer nijedan od dvojca Nerlens Noel/Jahlil Okafor nije previše kompatibilan za dijeljenje minuta s Embiidom.

Izuzev ovih imena, kovčezi su skoro spakirani i Goranu Dragiću te Brandonu Knightu o kojima smo već pričali, a osim njih sve se realnijim i čini nekakav blockbuster trade zvijezda poput DeMarcusa Cousinsa i Brooka Lopeza čije bi se ekipe napokon mogle, a možda i trebale odreći svojih glavnih zvijezda.

Latest Posts

NE PROPUSTITE