Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade glasine (08.02.)

Još je tek 16 dana ostalo, a izuzev par takozvanih „hrast za bukvu“ tradeova nismo vidjeli ništa. Valjda je to zatišje pred buru, a posljednji izvještaji tako i sugeriraju. Pa krenimo.

Za početak, usprkos određenim izvještajima kako su Knicksi još jednom išli u nalet po Kevina Lovea te kako je LeBron James podržavao tu razmjenu koja bi ga opet spojila s jednim članom „banana boat“ ekipe, King je izjavio kako su ti izvještaji smeće kao i onaj tko ih je napisao, a Tyronn Lue je samo bacio sarkastičnu doskočicu. Gluma ili Ljubav ostaje u Ohiju?

U Sacramentu još jedna negacija mogućeg blockbuster tradea s izjavom Vlade Divca kako Boogieja planira zadržati dugoročno, ali s obzirom na njihov logjam, Kingsi bi itekako mogli biti još aktivni, samo s nekim drukčijim imenima.

U New Orleansu Dell Demps i Alvin Gentry pokušavaju spasiti guzice radikalnim potezima, pa su tako procurili izvještaji kako se pokušavaju riješiti Alexisa Ajince ili Omera Asika za napadačke sile reketa Istočne konferencije, Jahlila Okafora te Brooka Lopeza. Uz navedenu bukvu i topolu, Pelicansi također nude i izbor prve runde, ali Sixersi bi zauzvrat radije Jruea Holidaya, tako da su razgovori zasad navodno pauzirani, ali u ovo doba godine, sve što treba je 30 sekundi kako bi se trade dogodio. Pitanje je međutim, koliko se ijedan od navedenog dvojca uklapa pored Anthonyja Davisa, s obzirom na to da je Okafor spori post-up centar bez obrane koji i nije neki fit u brzu igru kakvu Gentry preferira, a rim protection bi spao na neviđene razine užasa. Lopez je možda bolja opcija, ali i dalje ne zvuči kao najpametnija razmjena u momčadi kojoj manjka mnoštvo pozicija tražiti centra upitne kompatibilnosti s glavnom zvijezdom.

Uz Pelicanse, aktivna je još jedna južna momčad, a to je Orlando Magic, u čijim se tračevima spominju čak četiri igrača. Bivši najbolji bloker lige Serge Ibaka, crnogorski ofenzivac Nikola Vučević te veterani Jeff Green i C.J. Watson, ali kako to uvijek biva kod Roba Hennigana, želi previše misleći da navedeni igrači vrijede više nego što zaista vrijede, tako da su na Floridi zasad ostali suhi.

Iako nema veze s razmjenama, Timberwolvesi planiraju potpisati bivšu zvijezdu Pacersa, Lancea Stephensona na desetodnevni ugovor potaknuti ozljedom Zacha LaVinea koja ga je s terena makla do kraja sezone. 26-godišnji Lance ove sezone je već igrao za Pelicanse, ali su ga se odrekli nakon ozljede koja je zahtijevala operaciju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE