Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade glasine (10.01.)

Iako se prelaskom Kylea Korvera u Cavse ludnica malo stišala, u ovo doba godine vijesti nikad ne manjka, a ovo je tek kratko zatišje pred buru.

Za početak, nakon što je prošli tjedan izletjela vijest kako svog franšiznog igrača Jimmyja Butlera stavljaju na trade block, u front officeu Bullsa navodno pokušavaju pribaviti dva prilično korisna igrača – rim protectora Nerlensa Noela te beka Sunsa, Brandona Knighta. Nabavljanje Noela s jedne strane ima smisla jer vjerojatno ne trebaju dati previše za njega s obzirom na pretrpanost visokim igračima u Gradu bratske ljubavi, ali isto tako i nema smisla zbog manjka floor-spacing visokih u momčadi iz Chicaga. U početnoj petorci gotovo nikome trice nisu jača strana, a ovo bi još više zatrpalo reket njihovoj zvijezdi Jimmy Bucketsu. Knight bi pak bio dobar ulov s obzirom na to da Rajon Rondo opet izvodi svoje „monade“ treću sezonu zaredom, a i Knightovih 36% za tricu kroz karijeru bi oživilo malo moderniju košarku u Windy Cityju, međutim poznavajući nebulozne ideje glavnog dvojca koji povlači odluke u Bullsima, realnije je nabavljanje Noela nego Knighta.

Nakon što su prije nekoliko dana pokušavali utržiti svojeg najboljeg igrača Paula Millsapa, Hawksi su ipak odlučili zadržati glavnu zvijezdu svoje momčadi te pokušati nešto učiniti s rosterom u kojem trenutačno Mike Dunleavy zamjenjuje njihovog bivšeg snajpera Kylea Korvera. Zanimljivo je kako je Orlando Magic ovo ljeto prije dovođenja Sergea Ibake bio prilično zagrizao za Millsapa, međutim ponuda im nije uspjela, a 32-godišnji krilni centar se sad nalazi u brojnim drugim špekulacijama, međutim najizglednija opcija se sada čini ostanak u Atlanti te izlazak na ovoljetni free agency period.

Dunleavy je nakon razmjene u Atlantu prvotno bio nezadovoljan svojom sudbinom te je razmišljao o odbijanju nastupa za Hawkse, međutim navodno je sve riješeno razgovorom s trenerom Mikeom Budenholzerom, ali ako se Mike ne pridruži momčadi već postoje drugi koji ga čekaju u redu. Golden State Warriorsi i Houston Rocketsi su zainteresirani za potpisivanje ovog 36-godišnjeg veterana ako dođe do otkupa ugovora u franšizi iz Georgije.

Za kraj, već se par tjedana pričalo o razmjenama koje bi uključivale veterana Heata, slovenskog razigravača Gorana Dragića jer sve upućuje na to kako se Pat Riley nakon gubitka Chrisa Bosha i Dwyanea Wadea pomirio s rebuildingom franšize. Međutim sada je procurila vijest kako nije samo Dragić na prodaju, već apsolutno svi koji se nalaze na rosteru, uključujući i glavnu zvijezdu Hassana Whitesidea, kojeg će međutim ipak biti malo teže pribaviti. Teškaš floridske momčadi je ovo ljeto potpisao ugovor za 98 milijuna dolara, pa je sada pomalo začuđujuće čuti ovakve izvještaje, ali svi znamo da Pat Riley nikada ne spava.

Od prijašnjih vijesti, Denver i dalje pokušava utržiti Jusufa Nurkića, a standardno je na prodaju i Kenneth Faried.

Latest Posts

NE PROPUSTITE