Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade glasine (12.01.)

Do trade deadlinea nam je ostalo još nekih četrdesetak dana, momčadi pomalo stidljivo govore o kojim igračima razmišljaju kako bi se pojačali u borbi za titulu ili za playoff.

Trade deadline ove sezone je 23. veljače, do tog datuma su moguće obaviti razmjene. Nakon toga momčadi mogu do 1. ožujka otpuštati igrače, te oni mogu potpisati za minimalce za neke momčadi koje se bore za titulu. U slučaju da neki igrač bude zamijenjen i otpušten, ne može se vratiti u momčad za koju je nastupao prije tradea.

Iako su ovih dana zbog lošeg scorea do nas dolazile glasine da su svi igrači Miami Heata dostupni za razmjene, ipak su iz Miamija rekli da njihov najbolji igrač Hassan Whiteside nije dostupan za trade. No to nije smetalo da se pojavi glasina da su za njegove usluge zainteresirani Portland Trail Blazersi. Naime, Blazersi imaju problema na centarskim pozicijama, jer im protivnici postižu čak 110 poena u prosjeku. U zamjenu za Whitesidea Blazersi bi mogli ponuditi Meyersa Leonarda, Noaha Volneha, jedan ili dva izbora prve runde drafta, te još jednog igrača (Evana Turnera ili Allena Crabbea) da bi se plaće izjednačile. Još jedan igrač se spominje u glasinama kao želja Blazersa, a to je Tyson Chandler, centar Phoenix Sunsa.

Dva igrača New Orleans Pelicansa su nezadovoljni minutažom koju dobivaju u zadnje vrijeme. To su centri Omer Ašik i Alexis Ajinca. Posebno je svoje nezadovoljstvo izrazio neki dan Ajinca za lokalne novine, te da će popričati sa svojim agentom. Ono što bi eventualni trade Ašika kočilo jeste njegovih tri plus jedna godina ugovora. Vjerojatno bi eventualni trade Pelicansi morali ,,podmazati“ jednim ili dva izbora na draftu. Pelicansi su se nedavno pojačali Donatasom Motiejunasom, no najslabiji su na krilnoj poziciji, jer Solomon Hill nije opravdao ugovor vrijedan 54 milijuna dolara, te bi Ašik ili Ajinca mogli poslužiti u tradeu za nekog krilnog igrača.

Sinoć je CBS Sports prenio vijest da su Los Angeles Lakersi zainteresirani za centra Philadelphia Sixersa Nerlensa Noela. Prije nego li je zaigrao, Noel je iskazivao nezadovoljstvo situacijom u Philadelphiji jer mjesta i minuta za sva tri centra (Noel, Joel Embiid i Jahlil Okafor) jednostavno nema, te je jedan višak. U zadnje vrijeme Okafor igra jako malo ili čak uopće ni ne igra, te bi možda on mogao biti višak. U eventualnom tradeu sa Sixersima, Lakersi ne bi mogli da daju izbor prve runde drafta prije 2021. godine, no mogli bi da sklone zaštitu s ovogodišnjeg izbora (top 3 je zaštićen od strane Lakersa, u suprotnom ide u Philadelphiju). Trade Noela u zamjenu za skidanje zaštite s izbora prve runde drafta bi mogao biti koristan za obije momčadi. Lakersi bi dobili Noela, a Philadelphia dva lutrijska izbora ovog ljeta, bez obzira na eventualnu sreću Lakersa na draft lutriji.

Latest Posts

NE PROPUSTITE