Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade glasine (13.02.)

Nakon što je sinoć napokon odrađen i nekakav polu-pristojan trade, ulazimo u zadnjih desetak dana gdje se sve zahuktava na najvišu moguću temperaturu.

Tako je Portland izuzev Masona Plumleeja kojeg su razmijenili jučer, spreman odreći se i svog drugog centra Festusa Ezelija, koji ove sezone još nije odigrao niti jednu utakmicu zbog ozljeda. Ezeli ima 7,4 milijuna dolara plaće, a franšizi iz Oregona nije baš prikladan s obzirom na njihov bolesno visok payroll te činjenicu da su jučer doveli Jusufa Nurkića, za kojeg se nadaju da bi trebao biti malo naprednija verzija bivšeg centra Golden Statea.

Na Floridi i dalje primaju ponude za Sergea Ibaku, samo su sad još spremniji pristati na razmjenu nego prije s obzirom na njihovu žalosnu poziciju u Istočnoj konferenciji, a uz to i ugovor kongoanskog krilnog centra ističe ovo ljeto pa kad shvatimo da mu u Magicu nemaju što za ponuditi, jednadžba nam postaje jasna.

Denver trenutačno s dvije ovogodišnje razmjene dijeli mjesto za najaktivniju trade ekipu sezone, a izgleda kako to nije sve. Pojavljuju se zainteresirani za Danila Gallinarija, a nakon što je bio na rubu razmjene prošle sezone, možda ove godine napokon napusti parkete Colorada. Nuggetsi će ga vjerojatno pokušati uklopiti u paketu za neku zvijezdu, međutim s obzirom na to da su zainteresirani Clippersi i Raptorsi, jedina izgledna zvijezda bio bi Blake Griffin, koji je također redovno ime tračeva NBA lige.

Nakon što su prošli tjedan do visoke faze razgovora došli s Pelicansima, prije par dana Sixersi su gotovo sklopili dogovor s Denver Nuggetsima za Jahlila Okafora, međutim nakon jučerašnje razmjene, razgovori su otpali, ali za ovog low-post majstora Pelicansi grizu i dalje, a kao jedna od izglednijih opcija izdvajaju se i Chicago Bullsi. Kako bi kuloari bili puniji priča, Brett Brown Okafora je kroz ove očito istinite tračeve ostavio svog mladog centra na klupi prethodnu utakmicu, a „novi Al Jefferson mogao bi odsjediti i ostatak svog boravka u Gradu bratske ljubavi.

Izuzev Sixersa, u New Orleansu angažirali su se i u razgovore s Brooklyn Netsima, pogodite, oko još jednog centra, Brooka Lopeza. Razmjena je navodno uključivala Tyrekea Evansa, Langstona Gallowaya, Tima Fraziera te zaštićeni izbor prve runde drafta 2018. godine za ovog napadačkog centra Netsa. U kakvoj su fazi razgovori, trenutačno se ne zna.

Za kraj, možda čak i najveće ime koje se ove sezone spominjalo u ozbiljnim razgovorima bio je Paul Millsap, a sinoć je Mike Budenholzer stavio točku i na te priče izjavom kako Millsap ne ide nigdje. Usprkos izjavi trenera Atlante, ne bi bio prvi put da baš nakon takvih riječi igrač bude razmijenjen, a svi znamo da gdje ima dima, ima i vatre.

Latest Posts

NE PROPUSTITE