Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade glasine (14.01.)

Još nas manje od šest tjedana čeka do kraja ovog perioda, a to je i vidljivo na porastu glasina iz dana u dan. Kandidati za titulu sve više traže posljednje zakrpe u rotaciji, a u zamjenu za njih daju pickove i mlade igrače koji nisu kompatibilni za njihov stil igre.

Za početak, Rocketsi su na listu dostupnih ubacili K.J. McDanielsa. Daryl Morey je prethodno razmišljao o razmjenjivanju Coreya Brewera, međutim on se u rotaciji probio nazad iznad McDanielsa, a posljedica toga je dostupnost ovog 23-godišnjeg swingmana. 32. izbor drafta 2014. je prije dva ljeta potpisao trogodišnji ugovor na 3 godine, a problematičan šut i druge brojne mane u njegovoj igri nikako mu nisu dopuštali stalno mjesto u rotaciji Rocketsa. Međutim, upside je tu, a neke ekipe nemaju razloga zašto da ne bace pokojeg nepotrebnog veterana ili izbor druge runde za njega.

Nadalje, u Ohiju najbolja ekipa lige želi dovesti playmakera koji ne mora biti nužno point guard. GM David Griffin rekao je da nisu gotovi s povlačenjem poteza za ovaj period, ali je također nadodao da ne planiraju žuriti jer će radije čekati veljaču da se razjasni tko je van, a tko u borbi za doigravanje.  Izuzev point guardova, odlični izbor se čine igrači na poziciji beka šutera kojima vrtjeti pick and roll nekoliko minuta po utakmici u odsustvu LeBrona Jamesa i Kyrieja Irvinga nije problem, a među prvima na pamet pada Lou Williams, kojega bi se u Gradu Anđela lako mogli odreći.

Na Floridi pak očajnički ganjanju doigravanje drugu sezonu zaredom, međutim opet se sve više čini kako od toga neće biti ništa. Ali recite to Robu Henniganu kojemu se stolica pojačano grije zadnjih mjeseci, a navodno mu je playoff jedini način za preživljavanje pa su u Magicu tako zainteresirani za dovođenje Gorana Dragića, čija je dostupnost poznata već tjednima s obzirom na Heatov rebuild. Pat Riley bi za slovenskog razigravača volio utržiti nešto mladih igrača i pokoji pick, a ne možemo ne pomisliti kako bi u tom pakiranju lako mogao biti uključen i naš Mario Hezonja, koji se u Orlandu zasad nikako nije snašao. Magic bi s ovim 30-godišnjim veteranom imao puno veće šanse za doigravanje, a jedna od odličnih stavki vezana za njega je njegov ugovor od 16-ak milijuna po sezoni.

U franšizi iz Michigana Stan Van Gundy je još od svoga dolaska lijepo presložio neke kockice, a uz Andrea Drummonda najzaštićeniji igrač Pistonsa postao  je Kentavious Caldwell-Pope. KCP je bio osmi izbor drafta 2013. godine, a trenutačno igra sezonu karijere s 15-ak poena u prosjeku te 40% šuta za tri. Još jedna posljedica ove promjene je dostupnost Reggieja Jacksona, a za borderline All-Star igrača moglo bi biti puno zainteresiranih.

U raskoši disfunkcije Madison Square Gardena ekipa se kroz zadnjih nekoliko godina mijenjala naopačke, ali konstanta je ista – neuspjeh i Carmelo Anthony. Razmjena je nemoguća s obzirom na no-trade klauzulu koju Me7o ima, a odbaciti je naravno može – samo on. Izvori bliski ovom elitnom scoreru javljaju kako je taj potez malo vjerojatan, ali navodno bi jedan od dragulja drafta 2003. razmislio o razmjeni u Clipperse i Cavalierse.

Kroz par dana stižu nove glasine, a dotad možemo samo iščekivati hoće li Super Mario svoj nadimak pokušati opravdati u drugoj floridskoj oazi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE