Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade glasine (17.02.)

Do trade deadlinea je ostalo još samo tjedan dana. Sada je All Star pauza, te nam slijedi pauza do četvrtka kada će opet početi utakmice, ali i biti zadnji rok za razmjene igrača.

Nedavno smo bili svjedoci da je Serge Ibaka otišao iz Orlanda u Toronto, a u suprotnom smjeru su otišli krilo Terence Ross i izbor prve runde drafta (Torontov ili od Los Angeles Clippersa zavisit će od ukupnog scorea). No spomenut ćemo da su navodno za Ibaku bili zainteresirani Boston Celticsi, ali nisu htjeli poslati i Orlando rezervnog razigravača Terryja Roziera i izbor prve runde 2018. godine.

Momčadi iz Vjetrovitog grada ove sezone ne cvjetaju ruže. Već neko vrijeme su na trade block listi Rajon Rondo i Nikola Mirotić, a od prije par dana pridružili su im se i Doug McDermott i Robin Lopez. Navodno za njih Chicago Bullsi traže izbore prve runde drafta.

Druga najtrofejnija momčad u povijesti NBA lige sa 16 naslova prvaka Los Angeles Lakersi su najavili da će biti aktivniji u ovom trade deadlineu. Njih bi mogli da napuste bekovi Lou Williams i Nick Young. Za Williamsa Lakersi žele izbor prve runde, jer postoji velika šansa da ostanu bez svog izbora koji će biti skoro sigurno top 5 mjesta. Zbog ranijeg tradea s Phoenixom kada su doveli Stevea Nasha poslali su dva buduća izbora prve runde. Phoenix je odmah 2013. godine iskoristio jedan izbor, a taj kasniji izbor proslijedio je 2015. godine Philadelphiji. Ovaj izbor je godinama imao dobru zaštitu, ali sad je zaštićen samo prva tri mjesta na draftu, dok je nagodinu nezaštićen. Dakle, ako Lakersi nakon draft lutrije budu na četvrtom ili nekom kasnijem mjestu izbor ide Sixersima. Zbog toga je razumljiva želja Lakersa da dobiju neki izbor u prvoj rundi drafta.

Najmlađi MVP u povijesti NBA lige i razigravač Derrick Rose mogao bi nakon samo pola godine da napusti New York Knickse. Prema glasinama s druge strane Atlantskog oceana, nekoliko momčadi je pokazalo interes za dovođenjem bivšeg playa Chicago Bullsa. Razlog zašto bi mnoge momčadi bile zainteresirane za Rosea jeste što njegov veliki ugovor od preko 21 milijun dolara ovog ljeta ističe, te će svom poslodavcu osloboditi veliki prostor na salary capu. Treba spomenuti da Rose nakon ozljeda oba koljena više nije niti sjena onog starog Rosea koji je kao što smo spomenuli bio najmlađi MVP lige s 22 godine. Inače Rose ove sezone postiže 17,7 poena, 3,9 skokova i 4,5 asistencija u prosjeku po meču.

Nedavno je GM Sacramento Kingsa Vlade Divac izjavio da Kingsi neće zamijeniti DeMarcusa Cousinsa, a jučer je Cousins i sam izjavio da želi potpisati novi petogodišnji ugovor vrijedan 219 milijuna dolara. Ukoliko bi ipak poželio otići negdje drugdje, mogao bi dobiti četverogodišnji ugovor vrijedan oko 140 milijuna dolara. Ako bi ipak DeMarcus ovog trade deadline bio zamijenjen negdje drugdje, pa poželi s tom budućom momčadi potpisati petogodišnji ugovor, mogao bi zbog nedostatka Bird prava dobiti ,,samo“ 180 milijuna. Razumljivo je dakle zašto je za DeMarcusa najbolje da ostane u Kingsima i na ljeto potpiše novi petogodišnji ugovor.

Momčad iz glasnog grada države Džordžije, Atlanta Hawksi će također biti aktivni ovog trade deadlinea, oni traže načine da se pojačaju. Spomenut ćemo da su već prije mjesec dana poslali Kylea Korvera u Cleveland. Nakon tog tradea bek Tim Hardaway Jr. je dobio veću minutažu, a s tim i veću ulogu u momčadi, što je rezultiralo porastom prosjeka poena, ali i boljom igrom Hawksa u posljednje vrijeme. Kako Hardaway ovog ljeta postaje zaštićeni slobodni igrač, zahtijevat će veliki porast plaće s oko 15 milijuna dolara godišnje. Hawksi navodno ne žele da mu daju toliko, pa je razumljivo zašto je upravo na block listi.

Trener Detroit Pistonsa Stan Van Gundy je potvrdio da su dobili ponude za centra Andrea Drummonda i playa Reggieja Jacksona. Stan je odbio svaki razgovor koji bi uključivao trade Drummonda, no Jackson je onaj koji bi mogao sreću potražiti negdje drugdje. Za usluge Jacksona su najviše interesa pokazali Minnesota Timberwolvesi, New Orleans Pelicansi i Orlando Magic.

Ostaje nam vidjeti u ovih narednih tjedan dana tko će promijeniti sredinu, koje momčadi će se pojačati u borbi za što bolju poziciju ili u borbi za play off nastupom, a koje će ,,tankirati“ i pribaviti pickove za ovogodišnji draft. I dalje se nadamo barem jednom blockbuster tradeu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE