Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade glasine (19.01.)

Nakon par dana zatišja, ponovno su do nas došle određene trade glasine, pa ih idemo razmotriti.

Brooklyn Netsi slušaju ponude za Rondae Hollis-Jeffersona:

Prije par dana je ESPN novinar Zack Lowe izvijestio da su Netsi spremni na totalni rebuilding te su spremni slušati ponude ne samo za svoja dva ponajbolja igrača krilo Bojana Bogdanovića i centra Brooka Lopeza, već i za mladog Rondae Hollisa-Jeffersona. Ove sezone Hollis-Jefferson nije pokazao napredak u obrambenom dijelu, te bi to mogao biti razlog za njegov trade.

Netsi ove sezone igraju jednu od najgorih sezona u povijesti, te su s trenutačnim scoreom od 8-33 najgori u NBA ligi, što će im sasvim sigurno donijeti top 4 izbor na draftu. No zbog ranijeg tradea, Boston Celticsi imaju pravo na razmjenu izbora na draftu što će i uraditi, a onda Netsima prepustiti svoj izbor koji bi prema sadašnjim procjenama trebao biti negdje oko 20-23 mjesta. U zamjenu za Hollis-Jeffersona vjerojatno bi Netsi tražili još jedan izbor na draftu. Spomenut ćemo da je Hollis-Jefferson ove sezone igra svoju drugu NBA sezonu, te je na rookie ugovoru, koji su uvijek traženi zbog porasta salary capa.

Jrue Holiday tražena roba na ljeto:

Nakon što je nedavno Phil Jackson izjavio da je želio i da želi razigravača Jrue Holidaya u New York Knicksima, i iz Philadelphia Sixersa dolaze glasine da ga oni žele ponovno dovesti u grad bratske ljubavi. Naime, Jrue je od 2009.-2013. godine igrao za Philadelphiju kada su  ga na draftu 2013. godine u zamjenu za Nerlensa Noela i izbor prve runde 2014. godine poslali u New Orleans Pelicanse. Sixersi ove sezone, a slobodno možemo reći i od te 2013. godine kuburi s playmakerima, jer nijedan nije opravdao očekivanja. No usprkos tome, Sixersi u zadnje vrijeme igraju puno bolje, jer su u zadnjih 10 utakmica na scoreu od 7-3, te se potiho spominje i borba za playoff.

Atlanta spremna na rasprodaju?

Nakon što su nedavno Kylea Korvera zamijenili u Cleveland Cavalierse, a onda jučer i Moa Williamsa u Denver Nuggetse, jučer su se pojavile glasine na renomiranim američkim siteovima da su Atlanta Hawksi pregovarali s New Orleans Pelicansima, a meta razgovora bio je centar Dwight Howard. Iz ugla Pelicansa jasno je zašto žele Howarda. Njihov najbolji igrač Anthony Davis prisilno igra na poziciji centra, jer su potpuno razočarali Omer Ašik i Alexis Ajinca, koji u zadnje vrijeme niti ne igraju. Dolaskom Howarda, Davis bi prešao na svoju prirodnu poziciju krilnog centra. Nije ipak jasno, što su Pelicansi htjeli poslati u Atlantu, no vrlo vjerojatno bi u taj paket bio uključen Ajinca kojem ističe ugovor, i jedan izbor na draftu. Koji god igrači bili tema razgovora, zasad dolaze glasine da su ti pregovori i prestali, tako da od dolaska Howard u Pelicanse nema ništa.

Minnesota Timberwolvesi spremni zamijeniti Rickyja Rubia i Shabazza Muhammada!

I zimskog grada Minnesote stižu vijesti da su spremni poslušati ponude za startnog razigravača Rickyja Rubia, ali i za krilnog igrača Shabazza Muhammada. Još tijekom ljeta stizale su vijesti da su za usluge Rubija zainteresirani Sacramento Kingsi, ali problem u mogućem tradeu s Kingsima jeste to što su oni prošlog ljeta ostali bez budućih draft izbora budući da ih je Philadelphia ,,opelješila“, a još i narednog ljeta svoj izbor prve runde moraju poslati u Chicago Bullse ako budu iznad 10 mjesta na draft ljestvici. Ukoliko bi imali sreće na draft lutriji, Philadelphia ima pravo zamjene izbora. Razumijete li u kakvom sosu Kingsi nalaze? Shabazzu je ova sezona četvrta u NBA karijeri, te ovog ljeta postaje zaštićeni slobodni igrač, a Minnesota vjerojatno ne želi da mu da veliko povećanje plaće budući da se nije razvio kako su čelnici Vukova očekivali.

Nakon par dana ponovno vas očekuju nove trade glasine. Kako se trade deadline bude približavao očekujemo da glasine budu i stvarne, ta da imamo barem jedan blockbuster trade.

Latest Posts

NE PROPUSTITE