Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade glasine

Bliži nam se jedan od zanimljivijih perioda NBA sezone, a to su dani prije trade deadlinea. Kao i svake godine, ekipe se očajnički žele ili pojačati, ili rastaviti do kraja za pickove. Za početak krenimo s najčešće spominjanim imenom ovih dana, a to su Boston Celticsi.

Kelti se trude utržiti Davida Leeja, nekadašnjeg All-Stara i člana All-NBA ekipe, koji se ove sezone nije snašao u pretrpanom, ali ne i prekvalitetnom frontcourtu bostonske momčadi. Igra tek oko 15 minuta u prosjeku, a zabija 7 koševa s najlošijim postotkom karijere od 45.3%. S obzirom na to da 32-godišnji centar/krilni centar iz očitih razloga i nije baš najpoželjnija udavača, također se spominje mogućnost otkupa ugovora ako Lee ne bude razmijenjen.

Još jedan od redovno spomenutih zadnjih dana je Kevin Durant. Osim starih priča o Wizardsima te malo novijih o Warriorsima i Lakersima gdje bi možda išao sezonu kasnije zajedno s Russellom Westbrookom, sad se spominju i Houston Rocketsi, koji smatraju da imaju jednake šanse poput bilo koga, a zašto i ne bi? Ekipa sa superstar bekom šuterom, koji je iako ne igra obranu, zasigurno jedan od najboljih igrača lige, a usto je i Kevinov prijatelj te nekadašnjim All-Star centrom Dwightom Howardom i dovoljno cap spacea i za Dwighta i za Kevina. Rocketsi bi u takvom sastavu vjerojatno izgledali vrlo moćno, ali znamo da su u praksi stvari uvijek drugačije, a tomu nam svjedoči i Ty Lawson, koji je od odličnog playa s disciplinskim problemima i skoro deset asistencija po utakmici došao do lošeg playa s malo manje od 4 – naravno i dalje s disciplinskim problemima.

Rocketsi također kažu da planiraju zadržati Dwighta, koji iako igra solidnu sezonu, i dalje igra ispod očekivanja s obzirom na to da većina navijača Houstona očekuje od njega igre poput onih iz Orlanda. 30-godišnji centar koji je prošle godine odsjedio više od pola sezone, trenutačno bilježi 14.4 poena sa 11.8 skokova, što su mu najlošije brojke još od rookie doba. Ako ne produži ugovor, bit će jedna od zanimljivih opcija ovo ljeto, bez obzira na pad u igri.

Za kraj, Raptorsi se zanimaju za dvojicu igrača Phoenixa. Prvi je Markieff Morris, igrač koji praktički „moli“ da ga se razmjeni još otkad je odvojen od brata Marcusa Morrisa. Nekadašnji 13. izbor na draftu je vjerojatno bio jedan od glavnih razloga za nemir u svlačionici Sunsa, što je bio jedan od uzroka za otkaz Jeffa Hornaceka. Usprkos svemu tomu, stanje je trenutačno nepoznato, jer je Markieff eksplodirao u prošloj utakmici s 30 poena i 11 skokova, a trener Earl Watson je rekao da je dobio novu primarnu napadačku opciju u svojoj osakaćenoj momčadi. Raptorsi bi ga vjerojatno planirali koristiti na poziciji trice dok je DeMarre Carroll ozlijeđen, a kasnije bi bio prebačen na četvorku. Drugi igrač je P.J. Tucker, koji iako nije nikakva zvijezda, je sasvim koristan timski igrač, a ovakvom razmjenom bi se vratio u ekipu gdje je igrao svoju prvu sezonu kao 35. izbor na draftu nakon čega je 5 godina putovao po D-ligi i Europi, da bi 2012. došao u Phoenix gdje danas starta na poziciji trice. Sunsi za bilo kojeg od navedenih igrača navodno traže neki visok izbor, što bi moguće bio ulazak u nekakav rebuild.

Latest Posts

NE PROPUSTITE