Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade glasine (21.01.)

S malo više od mjesec dana do deadlinea, stvari se napokon počinju zahuktavati u najjačoj ligi svijeta.

ESPN prenosi kako je najveći „zicer“ za promjenu kluba do krajnjeg roka za razmjene centar Denvera Nuggetsa, Jusuf NurkićFront office franšize iz Colorada naporno radi kako bi pronašao ekipu koja bi čak možda dopustila Jusufu  i da prijeđe u startnu ulogu, koju je u ekipi Mikea Malonea izgubio pri početku sezone, a s njom i konstantne minute u rotaciji. Franšiza gubitkom Nurkića ne gubi mnogo, s obzirom na to da se Nikola Jokić krenuo profilirati u franšiznog igrača, barem sudeći po njegovim statistikama zadnjih 10 utakmica, a to su 24 poena, 10 skokova te 5 asistencija po izlasku na teren. Kao neke od mogućih opcija čine se Celticsi, Blazersi, a možda čak i Netsi kojima bi dobro došao bilo tko s upsideom.

Izuzev Bosnian Beasta, još jedan Europljanin se već sezonama vrzma po kuloarima, a sve je izglednije da je ovo napokon vrijeme za njegov oproštaj iz Minnesote. Ricky Rubio je  svojoj najnovijoj pojavi u tračevima dospio kroz priče o mogućoj razmjeni za donedavno nedodirljivog razigravača Detroit Pistonsa, Reggieja Jacksona. Stan Van Gundy je izjavio kako tu nema ništa više od svakodnevnog rada NBA osoblja koje je uvijek angažirano u načine da poboljša momčad, a s obzirom na to da je razlika između Jacksona i španjolskog zidara očigledna, razmjena bi sadržavala više igrača od kojih bi jedan zasigurno bio i Shabazz Muhammad, mlađahni swingman Timberwolvesa.

Phoenix Sunsi su također jedna od češće spominjanih ekipa u posljednje vrijeme, a ni ovdje to neće biti izuzetak. Za početak, usprkos nekom općem razmišljanju kako bi mogli potjerati Tysona Chandlera čiji će im ugovor s njegovim starenjem biti sve veći teret, Earl Watson je rekao kako Chandler ne ide nigdje, što bi značilo da u Phoenixu ipak još nisu u potpunosti spremni prepustiti visoku liniju svojim mladim talentima. Uz Chandlera, već se mjesecima spominje jedan igrač, a to je P.J. Tucker. Kvalitetan obrambeni igrač uz sposobnost zabijanja trica iz kuta izgleda kao prototip 3&D rotacijskog igrača za momčad nekog contendera, a Los Angeles Clippersi već su bili zainteresirani, međutim iz Arizone traže izbor prve runde dok je škrti Doc Rivers nudio samo izbor druge, tako da ostaju još brojne ekipe zainteresirane za višemjesečni najam ovog veterana koji je u zadnjoj godini svog ugovora. Uz njih dvojicu, Brandon Knight je i dalje diljem lige smatran lagano dostupnim, pogotovo jer je očito da uz dinamični backcourt Erica Bledsoea i sophomorea Devina Bookera on nema što tražiti u startnoj petorci.

Floridske momčadi vječno su aktivne, a kako znamo da je Goran Dragić dostupan već neko vrijeme, a uz to je i GMu Magica Robu Henniganu stolica sve toplija, bilo je i za očekivati da će ponude u Miami kad-tad pristići. Pa je prva i stigla, a Pat Riley ju je elegantno odbio. Iz Orlanda su htjeli poslati izbor prve runde te Nikolu Vučevića za slovenskog razigravača, međutim Heatu crnogorski centar ne treba pored njihove glavne zvijezde Hassana Whitesidea, tako da nam tek ostaje za vidjeti daljnji rasplet događaja sunčanog poluotoka.

Za kraj, najveće ime dosad spominjano u ozbiljnijim izvještajima bio je Paul Millsap, a usprkos tomu što ga je ekipa navodno „povukla“ s trade blocka, ostale uprave klubova ga ne smatraju nedostupnim, tako da bi se lako mogao očekivati nekakav blockbuster deal koji uključuje njegov odlazak u ekipu poput Nuggetsa ili pak Celticsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE