Thursday, December 1, 2022

ZADNJE OBJAVE

Trade glasine (28.01.)

Protekla dva-tri dana najviše puta izgovoreno ime u vezi mogućeg tradea jeste krilo New York Knicksa Carmelo Anthony. Prije par dana su Knicksi ponudili Cleveland Cavaliersima Mela, a u zamjenu tražili Kevina Lovea, no GM Cavsa David Griffin je odbio ponudu Knicksa. Zatim je Phil Jackson obavio razgovore s Los Angeles Clippersima i Boston Celticsima sjećajući se da su upravo te dvije momčadi bile jedne od najzainteresiranijih za usluge Mela kada je on u ljeto 2014. godine bio free agent.

- Advertisement -

Čelnici Celticsa su odbili da razgovaraju o potencijalnom tradeu, dok su Clippersi zainteresirani za usluge Mela, ali ne žele da zauzvrat daju nekog od vodeće trojke (Chris Paul, Blake Griffin i DeAndre Jordan). Koga bi onda Clippersi poslali putem New Yorka? Kao potencijalna imena koja bi krenula putem Velike Jabuke izdvojila su se tri imena: J.J.Reddick, Jamaal Crawford koji je već u svojoj karijeri igrao za Knickse i Austin Rivers, sin Doca Riversa, trenera Clippersa. Sinoć se pojavila glasina da Clippersi i Knicksi traže još jednog partnera koga bi uključili u mogući blockbuster trade, ali nije poznato koji bi to bio tim, kao ni koji bi igrač gdje završio. Očito nam slijedi nova Melo drama, budući da je 2011. godine za vrijeme trade deadline bila prva Melo drama kada je Melo iz Denver Nuggetsa otišao u New York.

Sljedeći igrač koji se spominje u glasinama povodom mogućeg potpisa jeste centar Larry Sanders. Nakon dvije godine košarkaške pauze, izgleda da se Larry odlučio vratiti u NBA karavan, te je zasad obavio nekoliko treninga s momčadi Boston Celticsa. Ostaje nam vidjeti hoće li Sanders zbilja i potpisati ugovor s Celticsima.

Celticsi su tijekom proteklog dana obavili i preliminarne razgovore s Orlando Magicom, a njihova meta je crnogorski centar Nikola Vučević. Vučević je od početka sezone već nekoliko puta bio na trade block listi, ali s obzirom na to da je jedan od najboljih igrača Magica s klupe, a i Orlandom nije dobio dovoljno dobru ponudu za njegove usluge, on je zasad ostao u Orlandu. Nekoliko proteklih utakmica je počeo i u prvoj petorci, no kako Magicu ne cvjetaju ruže i daleko su od playoffa, možda ne bi bilo loše da ipak zamjene Vučevića, a u zamjenu za njega dobiju izbor na draftu i/ili nekog mladog igrača da krenu u novi rebuilding, budući da ovaj od odlaska Dwighta Howarda nije uspio, jer otad nisu iskusili čari playoffa već evo skoro sigurno petu sezonu.

- Advertisement -

S obzirom na to da nam je ostalo još četiri tjedna do trade deadlinea, očekuje da se poneka glasina i obistini, a možemo samo zamisliti kakav bi to kvartet bio u Clippersima ako se Melo pridruži Paulu, Griffinu i Jordanu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE