Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade glasine

Svaki dan sve više i više vijesti, a kao i jučer, i danas ima par zanimljivih.

Za početak, Pelicansi ne smatraju da je Tyreke Evans pravi igrač da u njihovom rosteru popuni poziciju razigravača, te su spremni slušati ponude za njega. Svestrani igrač New Orleansa igra još jednu solidnu sezonu, iako mu je to još jedna koja se ne može mjeriti s njegovom rookie kampanjom, u kojoj je imao prosjeke od preko 20 poena, 5 skokova i 5 asistencija. Evans je fleksibilan po pitanju pozicija, ima solidan pregled igre, a iako u prošlosti nije bio poznat po vrsnom šutiranju trica (29% kroz karijeru), ove sezone se i to promijenilo (39%), tako da će sigurno biti zainteresiranih za njega, a vidjet ćemo koga ili što će Pelicansi smatrati kao najbolji fit za svoju ekipu.

Jedna od zanimljivijih vijesti je zasigurno ona u koju je uključena veoma aktivna ekipa u ovom roku (bar po glasinama), a to su Los Angeles Clippersi. Naime oni se zanimaju za Rudyja Gaya, krilo Sacramento Kingsa. Clippersi su ove sezone uposlili nekoliko igrača na Gayevu poziciju ( Wesley Johnson, Paul Pierce, Luc Mbah a Moute, Lance Stephenson), ali nitko od njih nije ispunio očekivanja te se oni očito okreću jednom od najboljih igrača koji nisu dobili All-Star poziv. Nisko krilo Sacramenta igra još jednu u nizu vrlo dobrih sezona s prosjecima od 18 poena i 7 skokova s natprosječnih 47% šuta. Već su prije nekoliko dana izašle glasine kako Kingsi slušaju ponude za njega, a jedini problem je što Clippersi i nemaju baš nekih trade assetsa, ali sve je moguće u NBA.

Završit ćemo s jednom ništa manjom viješću, ako ne i većom od prethodne dvije. Bucksi su stavili Grega Monroea i Michaela Cartera-Williamsa na trade block, a navodno ni Jabari Parker ni Khris Middleton nisu nedostupni, iako su navodno „skupi“. Od ekipe Milwaukeea ove sezone se jako mnogo očekivalo, na ljeto su doveli Grega Monroea, a Parker je napokon trebao krenuti s igrama, ali ova sezona nikako nije za pamćenje. Drže 13. mjesto u konferenciji, a doigravanje više nitko ni ne spominje. Monroe igra solidnu sezonu s gotovo double-double prosjekom, a Carter-Williams igra u najmanju ruku toplo-hladno. Poboljšao je selekciju šuta što je izraženo u njegovih 45% naprema prošlogodišnjih 39,6%, ali 11,5/5/5,6 brojke za nekoga tko je osvojio nagradu za rookieja godine su daleko od impresivnog. Svima je jasno, uključujući i staffu Bucksa da su promjene nužne, a za navedene igrače se sigurno može dobiti dosta, tako da nam ostaje vidjeti hoće li Bucksi napraviti promjene za sljedeću sezonu, s obzirom na to da je ova skoro pa gotova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE