Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade glasine (30.01.)

Unatoč slabim predstavama i stalnim kritikama na račun ekipe i njenih lidera, Chicago Bullsi ne planiraju otkupiti ostatak ugovora Rajona Rondoa. Naime, oni ljetošnje pojačanje vide kao dobar zalog za razmjenu, prenosi Chicago Tribune.

Rondov mandat u Chicagu je u najmanju ruku katastrofa. Loše se uklapa s Jimmyjem Butlerom i Dwyaneom Wadeom, a trener Fred Hoiberg baš i nije pronašao rješenje za njegovu ulogu u timu. Početkom prosinca je zaradio suspenziju u trajanju jedne utakmice zbog navodne kavge s pomoćnim trenerom. Kasnije tog mjeseca, Hoiberg ga je ostavljao na klupi u posljednjim periodima, a onda mu dodijelio mnoštvo utakmica bez nastupa. Sada je zamjena Jerianu Grantu, i dok je bio od pomoći mlađim kolegama, očigledno je da ima problem s načinom vođenja ekipe od strane Butlera i Wadea. Sa samo 3 milijuna garantirana od ukupnih 13,4 milijuna po ugovoru za sljedeću sezonu, skoro je nemoguće zamisliti Ronda u Chicagu još dugo.

Neki su vidjeli Rajonov post na Instagramu kao pametan način za izvlačenje iz loše situacije. Rijetki bi ga krivili zbog toga što više ne želi biti Bull, i već bi mogao imati pogled usmjeren ka kandidatu za prsten. Takve ekipe se, ipak, teško zainteresiraju za igrača koji bilježi najslabije postotke šuta u karijeri (37,5%), treba loptu u rukama i muči se u obrani. Zbog toga bi otkup ugovora bio najbolje rješenje za njega.

Pitanje je da li Rondo uopće ima neku vrijednost na tržištu – prošle su mnoge godine otkako je donosio pobjede nekoj ekipi, a Chicago baš i nema mnogo pokrića. Jedina nada Bullsima bi mogla biti neka ekipa koja traži rasterećenje salary capa, nudi pick i igrača s dugoročnim ugovorom – da li takva ekipa postoji?

Nešto južnije, na Floridi, Orlando Magic ostavlja fokus na razmjeni za dokazanog šutera na krilu prije 23. veljače (krajnji rok). Tim iz grada Disneylanda se želi riješiti jednog od svojih visokih igrača, a Nikola Vučević je trenutno vodeći kandidat. Serge Ibaka će ovog ljeta postati slobodan igrač, dok je Bismack Biyombo tek u prvoj godini svog četverogodišnjeg ugovora vrijednog 68 milijuna dolara. Vučević je na relativno skromnoj plaći – 11,8 milijuna dolara.

Vraćamo se nešto sjevernije, u šampionsku državu Ohio. Aktualni prvaci, Cleveland Cavaliersi, pristupili su Philadelphia 76ersima oko moguće razmjene za T.J. McConnella. No, Sixersi su glatko odbili ponudu koja je uključivala Jordana McRaea.

Sixersi su angažirali McRaea u drugoj rundi drafta 2014. godine, a zatim ga poslali u Melbourne United u nastavku sezone. Na posljetku, McRae je otpušten u listopadu pretprošle godine.

„Najbolja stvar za mene jeste da ne obraćam pozornost na te stvari“, komentirao je McConnell navedene trade glasine. „Ako to tražite, onda ćete to i naći. Vrijedi i obratno.“

Cavaliersi su za njega željeli da upotpuni rolu sličnu onoj koju je imao Matthew Dellavedova u protekle tri sezone kao zamjena Kyrie Irvinga.

Latest Posts

NE PROPUSTITE