Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade glasine

Evo nas opet, a kao i uvijek, i današnje izdanje je ispunjeno interesantnim vijestima.

Za početak, Pistonsi planiraju pokušati potpisati Ala Horforda na ljeto. Smatraju da bi im centar Atlante dobro došao na poziciji četvorke, jer bi im u odnosu na Ersana Ilyasovu, znatno poboljšao obranu, a Horford je poput Ilyasove sposoban pucati izvana. Također je sposoban kreator, a bez obzira na svojih 30 godina ovo ljeto će mu sigurno biti ponuđeno nekoliko maksimalnih ugovora. Horford možda nije perfektan fit pored Andrea Drummonda, ali je All-Star kalibar, a i sigurno bi se bolje uklopio od nekih drugih spominjanih imena (Thaddeus Young, Donatas Motiejunas). Osim njih spominje se i jedna od kvalitetnijih stretch četvorki lige, krilni centar Pelicansa Ryan Anderson. Izvrstan tricaš, te jedan od konzistentnijih igrača New Orleansa ove sezone bi također bio nadogradnja u odnosu na sadašnjeg krilnog centra Detroita, a u Stan Van Gundyev sistem upada sasvim pristojno.

Cavaliersi žele krilo Washington Wizardsa, Jareda Dudleya. Dudley je koristan 3&D igrač, te iako Cleveland ima solidnu popunjenost na krilnim pozicijama, dubine nikad dosta. Dudley bi im vjerojatno igrao tricu i četvorku, a jedini problem je što Cavsi za igrača od 9 poena i 4 skoka (ništa posebno) svejedno nemaju ništa dati. Njihov najveći trade asset trenutačno je Timofey Mozgov, jedan solidan rim protector, ali nikakav preveliki upgrade u odnosu na Marcina Gortata. Draft izbora i nemaju nešto previše, a s obzirom na svoj odličan izbor i odličan roster, ti rijetki izbori nemaju neku veliku vrijednost.

Izlazimo s bangerom,  a to su opet Los Angeles Clippersi koji navodno slušaju ponudu Denvera za Blakea Griffina. Krilni centar Clippersa nedavno je imao incident, a od onda su sve češće glasine u kojima se spominje njegova razmjena. Blake je odličan igrač, superstar, koji je na početku sezone bio jedan od kandidata za najkorisnijeg igrača, a jedan disciplinski problem mu zasigurno ne može oduzeti njegovu sposobnost da igra na visokoj razini. Clippersi su deficitarni na poziciji niskog krila, a Nuggetsi bi im skoro pa sigurno u razmjenu uključili svog najboljeg igrača, Danila Gallinarija. S obzirom da to definitivno nije dovoljno, Denver bi vjerojatno ubacio i Kennetha Farieda, a Clippersi bi mogli dati neko od svojih niskih krila (možda Lancea Stephensona), a Denver može ubaciti još i poneki izbor kojih im stvarno ne fali. Iako je ova razmjena moguća, nekakav smisao je teško pronaći, jer Clippersi se smatraju contenderima, a realno s Griffina na Danila i Kennetha nije baš plus ako ste u win-now situaciji. Denveru je ovo profitabilno, jer dobiva zvijezdu, a njihov dvojac je ionako na prodaju s obzirom na to da su u reizgradnji.

Latest Posts

NE PROPUSTITE