Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade glasine

Najviše trade glasina ovih dana vezano je za ekipu Atlanta Hawksa. Već je poznato da na kraju ove sezone njihovom centru Alu Horfordu ističe ugovor. Dosta ekipa zainteresirano je za njegovo dovođenje u svoje redove na ljeto, dok bi ga se Atlanta možda riješila već prije deadlinea.

No, najviše priča veže se uz odlazak startnog razigravača Atlante, Jeffa Teaguea. Mnoge ekipe su se proteklih dana povezivale s njegovim dovođenjem, no još uvijek nema službene ponude. Sudeći po ESPN-ovim novinarima, dosta blizu dovođenja su Indiana Pacersi. Jeff je rodom iz Indianapolisa i sumnjamo da bi imao nešto protiv povratka u rodni grad. Indiana bi u razmjenu mogla uključiti svojeg prvog playmakera Georgea Hilla, koji ima identičan ugovor kao i Teague (8 milijuna dolara godišnje do ljeta 2017.). No, jedan od glavnih razloga zbog kojega bi se Atlanta riješila prošlogodišnjeg All-Star igrača je taj što vjeruju da je Dennis Schroder dovoljno sazrio da bude prvi razigravač ekipe. Zato baš i nema smisla mijenjati Teaguea za igrača skoro identičnih karakteristika (Hill), da bi on sjedio na klupi. Malo više smisla ima trade s Orlando Magicom, gdje bi ekipa s Floride mogla u zamjenu ponuditi Victora Oladipa i ponešto draft pickova. Negdje se u priču uključio i Utah Jazz, koji može ponuditi svojeg šutera Rodneya Hooda, koji je pokazao sjajan napredak u odnosu na prošlu sezonu.

Philadelphia 76ersi se žele ojačati na poziciji playmakera, pa razmatraju trade u kojem bi dobili jednog od dvojice gore navedenih iz Hawksa, Jeffa Teaguea ili Schrodera, no još uvijek ni oni nisu poslali službenu ponudu. Kad smo već kod 76ersa, kruže glasine da su primili nekoliko ponuda za visoki dvojac Nerlens Noel Jahlil Okafor. Philadelphia je kroz posljednja tri drafta dobila tri jako kvalitetna visoka igrača. Joel Embiid, koji je prije NBA lige pokazivao najviše potencijala, još uvijek nije odigrao svoju prvu utakmicu (biran 2014.) zbog dvije operacije stopala, no u 76ersima će ga očito još čekati, i ne žele dati Noela ni Okafora dok ne saznaju hoće li Embiid biti spreman za iduću sezonu.

Omri Casspi želja je Miami Heata. Izraelac, koji ove sezone zabija 12 koševa po utakmici uz vrlo dobrih 42 posto šuta za tricu, zarađuje 3 milijuna dolara kroz naredne dvije sezone. Vidjet ćemo hoće li Miami poslati ponudu i što će ona uključivati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE