Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade glasine: Calderon u Utah, Augustin u Lakerse?

Krajnji rok za razmjenu igraèa je sve bliže, momèadi veæ razmišljaju o buduænosti. One koje su u užoj borbi za playoff žele osnažiti rostere, dok one kojima se sportska sreæa nije osmjehnula planiraju veæ za sljedeæu sezone, te pomlaðuju momèad.

Utah Jazz i Toronto Raptors ( Devin Harris i pick prve runde 2012. za Josea Calderona)

Dvije takve momèad, èiji se prioriteti bitno razlikuju su Utah Jazz i Toronto Raptors.

Za Jazzere nitko prije poèetka sezone nije mogao reæi da su potencijalni putnik prema doigravanju. Odlazak legendarnog trenera, a zatim i glavnog igraèa nisu dobar ulog. S druge strane, jedina kanadska momèad je 11 pobjeda ispod poloviènog uèinka pobjeda i poraza, predviðanja za njih su se ostvarila.

Utah može zamjeniti pick na draftu ove godine koji su zakaparili u jednoj prijašnjoj razmjeni s Golden Stateom (mada je prvih sedam pickova zaštiæeno u korist Warriorsa), te Devina Harrisa za španjolskog razigravaèa Josea Calderona.

Raptorsi vjerojatno neæe napraviti ništa veliko sljedeæih par godina, tako da im odlazak Calderona neæe naštetiti, obojica razigravaèa imaju podjednake plaæe, a jedan pick više im neæe naštetiti. S druge strane, Utahu æe Španjolac donijeti mnogo više, bolje æe razigravati momèad, a svako promašeno slobodno bacanje smatrat æe se èudom.

Los Angeles Lakersi i Charlotte Bobcatsi ( Luke Walton, Josh McRoberts, Darius Morris i pick prve runde 2012. za Tyrusa Thomasa i D.J. Augustina)

Lakersi su napokon našli pravog igraèa na poziciji playmakera. Opet, treba vidjeti Augustinovu prilagodbu na igranje u timu koji ipak ima talenta i ganja rezultat.

Kako bi njegov dolazak bio moguæ, Lakersi moraju na sebe preuzeti ogroman ugovor Tyrusa Thomasa, koji pokazuje puno premalo, te nikada nije opravdao niti veliki novac koji dobiva, a niti visoki izbor na draftu. Iako, postoji moguænost da se i iz njega izvuèe dosta pozitivnog. Ukoliko trener uspije prodrijeti do njega i dati mu ulogu na terenu u kojoj æe svu svoju energiju usmjeriti ka obrani, mogao bi biti i više nego koristan. Ipak se radi o vrlo atletiènom i moænom igraèu snažnog odraza.

Bobcatsi još nekoliko godina neæe biti u igri za doigravanje, tako da im oslobaðanje salary capa izbacivanjem Thomasovog velikog ugovora može samo doprinijeti. Ne zaboravimo da imaju i talentiranog Kembu Walkera, pa se Augustinov odlazak neæe toliko osjetiti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE