Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade glasine na samom početku 2017.

Ostalo nam je još manje od dva mjeseca do trade deadlinea 2017. godine i do nas dolazi sve više trade glasina.

Zanimljivo, u dosadašnjem dijelu sezone izvršen je samo jedan trade i to onaj između Oklahoma City Thundersa i Philadelphia Sixersa u kojem je Ersan Ilyasova otišao putem momčadi Sixersa, dok je u suprotnom smjeru otišao Jerami Grant.

Prije par dana je za ESPN Marc Stein rekao da momčad Houston Rocketsa želi dovesti centra Sacramento Kingsa Kostu Koufosa. Razlog za to leži u činjenici da se startni centar Rocketsa Clint Capela ozlijedio sredinom prosinca, te ga prema prognozama neće biti na parketu barem još 15 dana. Rocketsima je potreban defenzivno orijentiran centar da čuva reket, što Koufos svakako jeste. Zach Lowe je na svom twitter profilu rekao da bi u zamjenu za Koufosa Rocketsi mogli ponuditi Coreyja Brewera i poneki izbor na draftu, ali ono što je poznato da do tradea između Kingsa i Rocketsa zasad nije došlo.

Sljedeći igrač koji se spominje ovih dana u trade glasinama je krilni igrač Phoenix Sunsa P.J. Tucker. S ESPN-a nam dolaze vijesti da su za njegove usluge zainteresirani New York Knicksi. Prije par dana je trener Knicksa Jeff Hornacek izjavio da je nezadovoljan kako njegovi igrači igraju obranu, te bi se između redova moglo naslutiti da Knicksi traže igrača koji je spreman igrati obranu. Tucker ove sezone bilježi 5,4 skoka i 1,3 ukradene lopte po utakmici, te bi u Knicksima vjerojatno ulazio s klupe i pomagao u obrani kada startni krilni igrači Knicksa odmaraju. Svakako da Tucker ne bi mogao otkloniti sve defenzivne probleme Knicksa koji su 27. prema obrambenom ratingu. Korisno bi moglo biti i to što je u zadnjoj godini ugovora, te Phoenix ne bi tražio mnogo zauzvrat.

Fanove NBA lige iz Hrvatske svakako najviše zanimaju priče i glasine o mogućem odlasku Marija Hezonje iz Orlanda.

Prije par dana je site FOX SPORTS je objavio da će Brooklyn Netsi ove sezone napraviti neke korekcije svog trenutačnog rostera, jer ih na to tjera trenutačni score od 8-23 po čemu su najgori u NBA ligi,što svakako veseli čelnike Bostona koji na draftu imaju pravo zamjene pickova s Brooklynom, što će svakako i iskoristiti.

Poznato je da je Hezonja nedavno ispao iz rotacije kod trenera Franka Vogela, te minute dobiva na kapaljku ili što je još gore poneke utakmice odgleda s klupe za igrače. Zašto bi Netsi bili zainteresirani za Hezonju? Prije svega, Super Mario ima svega 21 godinu, ali  i zasad mizernu produkciju koja ne prati njegov talent. Hezonja može pokrivati poziciju beka šutera i niskog krila što bi treneru Netsa Kennyju Atkinsonu dobro došlo. Još jedan od razloga za dolazak u Netse bi mogao biti taj što je Hezonja na rookie ugovoru, a startno krilo Netsa Bojan Bogdanović postaje free agent te bi neometano mogao sreću i novac pronaći negdje drugdje.

Možda uskoro pogledamo i dvojicu Hrvata u istoj momčadi, što ne bi bilo prvi put, jer su u Milwaukee Bucksima igrali zajedno Toni Kukoč i australski Hrvat Andrew Bogut.

Kako nas izvještava ESPN, još jedan igrač s područja Balkana se potiho spominje u svjetlu trade glasina. To je bosanski reprezentativac Jusuf  Nurkić. Razlog za njegovo nezadovoljstvo u Denveru je mala minutaža u zadnje vrijeme, no mora se priznati da otkako je Nikola Jokić startao zadnjih 7 utakmica igra fenomenalno od kako je zamijenio Jusufa u startnoj petorci Denver Nuggetsa. Kad su ga pitali da li mu je teško na klupi, Jusuf je rekao da jeste, i da nije došao da grije klupu, pogotovo, jer ima 22 godine. No zvanično Jusuf nije zatražio trade, mada bi mnogim momčadima dobro došao. Prije svega Houstonu, ali i Clevelandu kojem se prije dvadesetak dana ozlijedio rezervni centar Chris Andersen.

Iako možda ne spada u ovosezonske trade glasine, svakako je vrijedno spomena da je Brian Lewis nedavno za New York Post napisao da su Brooklyn Netsi zainteresirani da na ljeto dovedu startno krilo Washington Wizardsa Otta Portera III. Porter ovog ljeta postaje zaštićeni slobodni igrač, te će svakako Wizardsi moći svaku ponudu za njega izjednačiti i zadržati ga. No ukoliko bi Netsi ponudili maksimalni četverogodišnji ugovor, pitanje je da li ga Wizardsi izjednačili, jer već zasad prema projekcijama za plaće igrača sljedeće sezone troše preko 106 milijuna dolara, a salary cap bi trebao biti 103 milijuna dolara.

Kako nam se bude približavao trade deadline, očekujemo sve više trade glasina, ali i stvarnih tradeova, kao i da bude bar jedan blockbuster trade koji će promijeniti NBA mapu. Vrijeme je uvijek pokazatelj istinitih ili lažnih glasina i zato nam ostaje samo čekati i nadati se da će ovosezonski trade deadline biti zanimljiv kao prethodna dva.

Latest Posts

NE PROPUSTITE