Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade glasine s početka sezone

Nova NBA sezona 71. po redu je krenula prija par dana. Ostali smo bez nekoliko istinskih legendi NBA lige kao što su Kobe Bryant, Tim Duncan, Kevin Garnett. Nema više ni korisnih igrača u vidu Moa Williamsa i Eltona Branda koji su također otišli u zasluženu košarkašku mirovinu.

Ovo ljeto je bilo turbulentno, bilo je zanimljivih prelazaka i ništa manje zanimljivih razmjena. U ovom članku ću se pokušati bazirati na onim imenima za koje se u zadnje vrijeme najčešće spominju u pogledu budućih razmjena.

Prvi na meti trade glasina jeste  mladi razigravač iz Minnesota Timberwolvesa Tyus Jones. Prije par dana se pojavila glasina da su za njegove usluge najviše zagrizli New Orleans Pelicansi i Philadelphia 76ersi. Trenutačno je četvrti play na rosteru Timberwolvesa (prvi play je Ricky Rubio, njegova zamjena je ovogodišnji rookie Kris Dunn, a više minuta dobiva tijekom predsezone je imao John Lucas III kojeg je Tom Thibodeau trenirao u Chicago Bullsima), pa bi zbog veće minutaže Tyusu bilo korisnije da bude zamijenjen.

Sljedeći igrač za kojega se pojavio interes ostalih momčadi jeste bek aktualnih šampiona NBA lige Cleveland Cavaliersa Iman Shumpert. Poznat kao dobar obrambeni igrač svakako je zanimljiv raznim momčadima. Zack Lowe s ESPN.-a  javlja da su jedni od najzainteresiranijih za njegove usluge Minnesota Timberwolvesi što nije nerazumljivo ako znamo da je njihov novi trener Tom Thibodeau poznat kao stručnjak koji forsira jaku obranu. Iman ima još tri godine ugovora (prosječno desetak milijuna po sezoni) što njegov ugovor čini još zanimljivijim zbog porasta salary capa.

Cleveland Cavaliersi svakako zbog mirovine Moa Williamsa moraju da potraže rezervnog razigravača, jer Kay Felder bez obzira koliko oduševio čelnike Cavsa u ljetnoj ligi ipak  je rookie, te nije dostojna zamjena Kyrieju Irvingu. Uz Iman Shumperta i Moa Williamsa, na meti glasina je još jedan igrač Cavsa, a to je bek šuter Jordan McRae. Razlog za njegov trade može biti samo rezanje troškova zbog plaćanja poreza.

Prije par dana pojavila se glasina da je momčad Houston Rocketsa zbog ozljede razigravača Patricka Beverleya zainteresirana za dovođenje njegove zamjene, barem dok se on ne vrati na NBA parkete. Kao ime koje se dovodi u vezu s Rocketsima jeste veteran i rezervni playmaker Denver Nuggetsa Jameer Nelson. Nelson je već 12 godina u NBA ligi, a ima i iskustva igranja u NBA finalu (2009. godine s Orlandom Magicom), te bi tako bio od višestruke pomoći Rocketsima u pohodu za prvaka NBA lige. U Houstonu od ovog ljeta igra Ryan Anderson koji je bio suigrač Nelsonu u Orlandu, te možda u tom podatku treba tražiti vezu interesa Rocketsa za Nelsonove usluge.

Ugledni kolumnista s ESPN-a Mark Stein misli da će tijekom ove sezone Rudy Gay (Sacramento Kingsi), Ricky Rubio (Minnesota Timberwolvesi) i Nerlens Noel (Philadelphia 76ersi) biti zamijenjeni. U zavisnosti od učinka njegove momčadi Stein vjeruje da bi i centar Sacramento Kingsa DeMarcus Cousins mogao biti zamijenjen, jer ima ugovor samo do ljeta 2018.godine. Ugledni kolumnista Stein vjeruje da će i momčad Portland Trail Blazersa također biti aktivna u ovoj sezoni, jer oni već sad projektirano imaju za sljedeću sezonu platiti oko 140 milijuna dolara za 12 garantiranih ugovora. Možemo očekivati da će se radi rezanja troškova Blazersi odreći i budućih resursa u vidu draft izbora. Pored svojih izbora prve runde narednih godina imaju i nezaštićen izbor prve runde od Cleveland Cavaliersa 2018. godine.

Vrijeme je uvijek pokazatelj istine, a mi nama ostaje da vidimo tko će od gore spomenutih igrača zaista biti zamijenjen, a tko ostaje u svojoj dosadašnjoj momčadi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE