Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade glasine u Philadelphiji

Već je poznato kako će Philadelphia 76ersi, kao najgora ekipa NBA lige, imati 1. pick na sljedećem draftu. To bi mogao biti još jedan od razloga odlaska Nerlensa Noela, pošto se očekuje da će odabrati Bena Simmonsa. Uz to još se i pridoda mogući povratak Joela Embiida te mogući dolazak Darija Šarića i dobije se višak visokih igrača. Uz Noela, spominje se i Jahlil Okafor.

Pitanje je: koga ostaviti? Noel je izbivao s terena svoju cijelu rookie sezonu zbog ozljede koljena, ali je nakon toga odigrao dvije sezone kroz koje se konstantno poboljšavao. U protekloj sezoni je u prosjeku zabijao 11,1 koš po utakmici, te je predvodio Sixerse s 8,1 skokom i 1,8 ukradenom loptom. Okafor je predvodio ekipu s 17,5 koševa po utakmici. Noel ima još jednu godinu dok ne postane restricted free agent, dok je Okafor pod ugovorom do 2019.

Vjerojatno će se Sixersi prikloniti Noelu. Iako je Okafor zabijao više koševa od Noela, bivša zvijezda Kentuckyja je znatno bolja u obrani. Okafor ima veću vrijednost na tržištu, te bi za njega Sixersi mogli dobiti dobrog, pouzdanog beka koji bi im mogao pružati konstantnu scoring opciju. Nešto što im dugo vremena fali.

Sixersi se nalaze u dobroj poziciji, nebitno koga razmijene. I Noel i Okafor imaju šanse postati zvijezde NBA lige, ali s dolaskom Šarića i Simmonsa te s povratkom Embiida, jednostavno nema mjesta za oba igrača.

Latest Posts

NE PROPUSTITE