Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade na relaciji Toronto-New Orleans?

New Orleans Hornetsi i Toronto Raptorsi dogovorili su trade petorice  igraèa. David Andersen, Jarrett Jack i Marcus Banks novi su igraèi momèadi iz Louisiane dok æe put Kanade krenuti veteran Predrag Stojakoviæ, tek pridošli mladi bek Jerryd Bayless te nešto novca oko èijeg iznosa se trenutno još pregovara.

Kako bi trade zadovoljio zadane standarde lige, morat æe se podijeliti na dva tradea. Naime kako je Bayless tek došao u Hornetse, pravila liga spreæavaju da bude mijenjan u tradeu u kojem sudjeluje više igraèa do 23. prosinca, to jest dva mjeseca nakon što je stigao iz Portlanda.

Popularni Peja, koji je u  zadnjoj godini ugovora u kojoj zaraðuje nešto više od 14 milijuna amerièkih dolara, nedavno je ispao iz rotacije momèadi iz New Orleansa, igrajuæi iza novih ‘stršljena’ Trevora Arize i Marca Belinellija. Njegov uèinak na parketu je postignutih 7,5 poena u 15 minuta prosjeèno provedenih na parketu. Perspektivni bek  Bayless je takoðer dobivao minute na kapaljku igrajuæi iza najboljeg orginizatora igre u ligi (op.a Chris Paul), bilježeæi tek nešto bolji uèinak od 4 poena i 2 asistencije po utakmici.

Jack ima još dvije godine po trenutno potpisanom ugovoru prema kojem bi zaradio godišnje 4.6 milijuna $. Iako je startao u svih 13 ovogodišnjih utakmica Raptorsa, postizao je uèinak od 10 poena i 5 asistencija po utakmici jer bi podijelio minute na parketu s Joseom Calderonom. Australac Andersen je kao back-up centar ostvarivao uèinak od 5 poena i 3 skoka po utakmici dok je Banks jedva dolazio na parket. Nastupio je samo u 3 utakmice ali valja naglasiti kako je u zadnjoj godini ugovora prema kojem bi trebao zaraditi 4.85 milijuna $

Latest Posts

NE PROPUSTITE