Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade Pistonsa i Bullsa

Dok će nam momčadi Clevelanda i Golden Statea priuštiti najveću poslasticu te u noći između nedjelje i ponedjeljka odigrati majstoricu za pobjednika NBA lige, ostale momčadi se polako pripremaju za ljetnu tržnicu. Nakon nekoliko priča i glasina obavljen je i prvi trade.

Detroit Pistonsi doveli su iz Chicaga krilnog centra Camerona Bairstowa, dok su u suprotnom smjeru poslali playmakera Spencera Dinwiddieja.

Camerona Bairstowa su Chicago Bullsi izabrali kao 49. izbor na draftu 2014. godine nakon što je proveo sve četiri godine na univerzitetu New Mexico. Dvadesetpetogodišnji Cameron se u netom završenoj sezoni u dresu Chicago Bullsa pojavio na 18 utakmica (dvije startao) i  prosječno bilježio 1.9 poena i 1.6 skoka za 5.7 minuta. U NBA karijeri u dvije sezone u dresu Chicaga ima prosjek 1.2 koša, 1 skok, 0.2 asistencije i 0.1 blokadu po utakmici.

Playmaker Spencer Dinwiddie je bio 38. izbor na istom draftu kao i Bairstow, ali su njega izabrali  Detroit Pistonsi nakon što je tri godine proveo na univerzitetu Colorado. Spencer je u netom završenoj sezoni imao prosjek od 4.8 koša, 1.4 skoka, 1.8 asistencije i 0.3 ukradene lopte. Ukupno je odigrao 46 utakmice u dvije sezone u dresu Detroita te na njima ostvario prosjek od 4.4 poena, 1.4 skoka, 2.7 asistencije i 0.5 ukradene lopte za 13.3 minuta po utakmici.

Oba dvojica za sezonu 2016- 2017 imaju negarantirane ugovore vrijedne 0.98 milijuna dolara.

Pošto Chicago dovodi playa, možda je ovo i nagovještaj nekog mogućeg novog tradea.

Latest Posts

NE PROPUSTITE