Wednesday, April 17, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade: Vujaèiæ u Netsima, Williams u Rocketsima

Houston Rocketsi, Los Angeles Lakersi i New Jersey Netsi meðusobno su izmijenili svoj igraèki kadar. U trosmjernoj promjeni spomenutih ekipa nešto su profitirali i Kingsi.

Terrence Williams i Joe Smith napustili Netse

New Jersey Netsi ovih dana rade sve kako bi u svoje redove doveli zvijezdu Denver Nuggetsa, Carmela Anthonyja. Navodno se spominje i moguæi odlazak u eventualnom tradeu mlade nade Derricka Favorsa. Netsi su tako svoje financijske probleme rasteretili sa odlascima Terrencea Williamsa (Houston) i Joea Smitha (Los Angeles Lakers), a zauzvrat æe morati isplatiti samo Sašu Vujaèiæa kojem ove sezone istièe ugovor težak èak 5,4 milijuna dolara.

Uz to uspjeli su se dokopati i dodatnih izbora u prvoj rundi za naredna dva drafta. Samim time æe èelni ljudi Netsa imati u naredne dvije godine èak pet izbora prve runde. Naime, uz prvi izbor Warriorsa dogodine zbog tradea još u 2008. godini Marcusa Williamsa, u ovom tradeu su dobili i pravo od Lakersa, dok æe za dvije godine si ovlasti uzeti od Rocketsa.

Dodajmo i zanimljivu tweet poruku Terrencea Williamsa, koji zbog zdravstvenih problema nije nastupio na zadnjem susretu protiv Sixersa, u kojoj se pozdravlja sa fanovima Netsa i pozdravlja svoje nove navijaèe: “Welcome welcome, to all my jersey fans an(d) people, it’s been real I love y’all an thanks, to HOUSTON what uppppp. “go Rockets” lol.”

Inaèe, Joe Smith je nakon susreta potvrdio kako je bio obaviješten o novoj promjeni košarkaše sredine. To æe mu biti èak 12 razlièiti NBA dres. Za kraj je poruèio kako je uzbuðen što odlazi u momèad dvostrukih uzastopnih aktualnih prvaka, ali isto tako mu je teško napustiti svoje dojuèerašnje suigraèe. Netsi su dobili Sašu Vujaèiæa i 2 izbora prve runde drafta (2011 – Lakers, 2012 – Houston), dok su izgubili Joea Smitha i Terrencea Williamsa.

Razoèarani Saša Vujaèiæ napustio prvake

Saša Vujaèiæ više neæe grijati klupu Los Angeles Lakersa. Košarkaš koji je u protekloj sezoni upisao posljednji službeni koš ove sezone nije dobivao baš puno prilike. Nastupio je na samo 11 utakmica, a najbolje je odigrao protiv Portlanda 7. studenog kada je upisao 6 poena.

Vujaèiæ kao i veæina NBA igraèa nema previše utjecaja na ovakve promjene. Jednostavno su igraèi u ovakvo doba kao roba èime posluju ostali vlasnici NBA ekipa. “Trenutno ne mogu ništa komentirati, jer ne znam ništa o tome,“ poruèio je Slovenac na prve komentare o potencijalnom odlasku u Netse.

Njegovu prazninu na rosteru popuniti æe 35-godišnji Joe Smith. Ako tome dodamo i povratak Andrewa Bynuma na NBA parkete lako je zakljuèiti kako se Joe u njegovoj vjerojatno zadnjoj NBA sezoni neæe puno naigrati. No, možda dobije toliko željeno prvo prstenje!

Iako Vujaèiæ ne bih želio napustiti tu sredinu gdje se odlièno slagao i sa (po)najboljim igraèem ovog desetljeæa Kobeom Bryantom, stvar je gotova i potvrðena. “U sustavu kojeg mi igramo Joe æe nam moæi pomoèi,” izjavio je Phil koji je ujedno potvrdio kako ipak vidi spomenutog veterana u svojim planovima.

Rocketsi se morali riješiti Taylora

Houston Rocketsi su naizgled prošli najbolje u ovoj trosmjernoj rošadi. Zbog prevelikog broja igraèa na rosteru (više od 15 nije dozvoljeno) morali su se riješiti jednog svog igraèa, a ta “èast” pripala je Jermaineu Tayloru, pouzdanom šuteru koji drži prosjek za tri poena na 40% i 50% iz igre što je potvrdio i Carl Landry izjavom da je Taylor najbolji šuter na Zemlji, koji je završio u Sacramento Kingsima za buduæi izbor druge runde.

Rocketsi su na kraju izgubili Jermainea Taylora i prvi izbor NBA drafta naredne dvije sezone, a dobili talentiranog Terrencea Williamsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE