Trail Blazersi zadržali Nicolasa Batuma

Raznovrsni francuski krilni košarkaš Nicolas Batum prije tri dana prihvatio je ponudu Minnesota Timberwolvesa, ali zbog statusa zaštiæenog slobodnog igraèa Portland je mogao izjednaèiti ponudu i zadržati ga, što je i uèinio.

Batum æe tako potpisati èetverogodišnji ugovor s Portlandom vrijedan 46,5 milijuna dolara. Ovaj potez bio je oèekivan od strane Portlanda, jer oni imaju velika oèekivanja od Batuma i znalo se da ga neæe pustiti u Minnesotu.

Portland je napravio velik broj igraèkih promjena ovo ljeto, napustili su ih Jamal Crawford, Raymond Felton, Hasheem Thabeet i Kurt Thomas, dok su doveli osmoricu, uglavnom rookie, igraèa. Sve promjene Portlanda, ali i ostalih ekipa, možete pogledati ovdje.

Možemo još spomenuti i kako æe od sljedeæe sezone za Blazerse igrati i Ronnie Price, koga su potpisali kao slobodnog igraèa. On je prošle sezone igrao za Phoenix Sunse te je prosjeèno postizao 3,6 poena i 1,9 asistenciju po utakmici.

Batum je prošle sezone okonèao svoju èetvrtu godinu u NBA ligi, a svake je godine podizao svoje brojke. Prošle se godine zaustavio na prosjecima od 13,9 poena i 4,6 skoka.