Friday, January 27, 2023

ZADNJE OBJAVE

Transfer Paula propao, Clippersi doveli Billupsa

Nakon Lakersa, još jedan klub iz Los Angelesa, Clippersi, bio je neuspješan u pokušaju dovoðenja ponajboljeg playmakera NBA lige Chrisa Paula (26), ali su se utješili angažmanom Chaunceyja Billupsa (35).

- Advertisement -

Iako su Clippersi bili jako zainteresirani za dovoðenje Paula, generalni menadžer kluba Neil Olshey rekao je da su odustali jer su osjeæali da je cijena za dovoðenje èetverostrukog All-Star igraèa iz redova New Orleans Hornetsa bila previsoka. Iako Olshey nije službeno potvrdio koga su Clippersi ponudili u zamjenu za Paula, amerièki mediji navode da je rijeè bila o centru Chrisu Kamanu, šuteru Ericu Gordonu, krilnom igraèu Al-Farouq Aminu, kao i prvom izboru NBA drafta 2012. godine. Navodno su Hornetsi u transfer htjeli ukljuèiti i Erica Bledsoea, nakon èega su se Clippersi povukli.

To je drugi puta u pet dana da je propao dolazak Chrisa Paula u Los Angeles. Prošlog je tjedna komesar NBA lige David Stern stopirao posao izmeðu Hornetsa, LA Lakersa i Houstona kojim bi se Paul pridružio Kobeu Bryantu.

Clippersi su tako na kraju iskoristili preostala 3,5 milijuna dolara u salary capu i doveli veterana Billupsa kojem su se na uslugama prošlog vikenda zahvalili u New York Knicksima.

- Advertisement -

“Pokušali smo valjda osam, deset puta tijekom godina dovesti Chaunceyja i nikad prije nismo uspjeli. On æe biti sjajan dodatak našem rosteru. Sjajno æe se uklopiti s našim deèkima”, komentirao je Olshey.

Billups je prošle sezone kombinirano u dresu Denvera i New Yorka odigrao 72 utakmice i u njima je ostvarivao prosjek od 16,8 koševa, 5,4 asistencije i 2,6 skokova. Rijeè je o igraèu koji je 2004. godine pomogao Detroit Pistonsima u osvajanju NBA prstena ponijevši epitet MVP-a velikog finala.

Clippersi æe mu biti sedma razlièita momèad u NBA karijeri nakon Bostona, Toronta, Denvera (u dva navrata), Minnesote, Detroita i New Yorka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE