Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Transfer Paula propao, Clippersi doveli Billupsa

Nakon Lakersa, još jedan klub iz Los Angelesa, Clippersi, bio je neuspješan u pokušaju dovoðenja ponajboljeg playmakera NBA lige Chrisa Paula (26), ali su se utješili angažmanom Chaunceyja Billupsa (35).

Iako su Clippersi bili jako zainteresirani za dovoðenje Paula, generalni menadžer kluba Neil Olshey rekao je da su odustali jer su osjeæali da je cijena za dovoðenje èetverostrukog All-Star igraèa iz redova New Orleans Hornetsa bila previsoka. Iako Olshey nije službeno potvrdio koga su Clippersi ponudili u zamjenu za Paula, amerièki mediji navode da je rijeè bila o centru Chrisu Kamanu, šuteru Ericu Gordonu, krilnom igraèu Al-Farouq Aminu, kao i prvom izboru NBA drafta 2012. godine. Navodno su Hornetsi u transfer htjeli ukljuèiti i Erica Bledsoea, nakon èega su se Clippersi povukli.

To je drugi puta u pet dana da je propao dolazak Chrisa Paula u Los Angeles. Prošlog je tjedna komesar NBA lige David Stern stopirao posao izmeðu Hornetsa, LA Lakersa i Houstona kojim bi se Paul pridružio Kobeu Bryantu.

Clippersi su tako na kraju iskoristili preostala 3,5 milijuna dolara u salary capu i doveli veterana Billupsa kojem su se na uslugama prošlog vikenda zahvalili u New York Knicksima.

“Pokušali smo valjda osam, deset puta tijekom godina dovesti Chaunceyja i nikad prije nismo uspjeli. On æe biti sjajan dodatak našem rosteru. Sjajno æe se uklopiti s našim deèkima”, komentirao je Olshey.

Billups je prošle sezone kombinirano u dresu Denvera i New Yorka odigrao 72 utakmice i u njima je ostvarivao prosjek od 16,8 koševa, 5,4 asistencije i 2,6 skokova. Rijeè je o igraèu koji je 2004. godine pomogao Detroit Pistonsima u osvajanju NBA prstena ponijevši epitet MVP-a velikog finala.

Clippersi æe mu biti sedma razlièita momèad u NBA karijeri nakon Bostona, Toronta, Denvera (u dva navrata), Minnesote, Detroita i New Yorka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE