Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Treæa gostujuæa pobjeda Lakersa, Indiana svladala prvake

Košarkaši Los Angeles Lakersa upisali su rijetku gostujuæu pobjedu, tek treæu ovosezonsku u deset utakmica, protiv Denver Nuggetsa. Slavili su rezultatom 93:89.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Anthony Morrow (42)
  • Asistencije: Jose Calderon (17)
  • Skokovi: Pau Gasol (17)
  • Ukradene lopte: Ricky Rubio (6)
  • Blokade: Dwight Howard (8)

Ujednaèenu momèad Lakersa predvodio je Andrew Bynum s 22 koša, 10 skokova i 3 blokade. Kobea Bryanta nije išao šut (7-23), ali je skupio 20 koševa, te je razigrao suigraèe s 9 asistencija. Pau Gasol ubacio je 13 koševa uz 17 skokova.

Lakersima je ovo bila tek druga pobjeda u Pepsi Centeru u posljednjih sedam gostovanja u Coloradu, a tom su utakmicom zapoèeli seriju od šest uzastopnih gostovanja.

Gosti su preuzeli kontrolu nad susretom kada je ruski centar Timofej Mozgov ozlijedio lijevi gležanj poèetkom drugog dijela. Napustio je parket, a ubrzo potom slijedio ga je i najbolji Denverov strijelac Danilo Gallinari kojeg je u oko sluèajno ubo Metta World Peace. Gallinari je otišao u svlaèionicu zamijeniti kontaktne leæe, a Lakersi su u tom periodu napravili seriju 10-2. Najbolji strijelac Denvera bio je Al Harrington s 24 koša.

Miami Heat lakoæom je slavio na gostovanju kod Philadelphia 76ersa 99:79. Dwyane Wade ubacio je 26 koševa, a LeBron James dodao je 19 uz 12 skokova i 8 asistencija. Miami je prelomio susret serijom 15-0 u posljednjoj èetvrtini i tako nanio 76-ersima treæi domaæi poraz u sezoni i prekinuo njihovu seriju od èetiri vezane pobjede.

Taheddeus Young predvodio je Philadelphiju s 16 koševa.

Dallas Mavericksi poraženi su na domaæem parketu od Indiana Pacersa 98:87. Junak Pacersa bio je Paul George koji je ubacio èak sedam trica i završio susret s rekordom karijere od 30 koševa. Indiani je ovo bila deseta gostujuæa pobjeda sezone (najviše u ligi, uz Miami, op.a.), kao i prva u Dallasu nakon osam godina. U redovima aktualnih prvaka najefikasniji s 30 koševa i šutom iz igre 12-17 bio je Dirk Nowitzki. Bio je to najefikasnija utakmica Nijemca ove sezone, ali nije pomogla njegovoj momèadi.

Kevin Durant zabio je 36 koševa uz odluèujuæu tricu u posljednjoj minuti za domaæu pobjedu Oklahoma Cityja nad Memphis Grizzliesima 101:94, dok su Boston Celticsi u svom TD Gardenu savladali New York Knickse 91:89 nošeni na krilima Paula Piercea.

Ubacio je Pierce ukupno 30 koševa, a Ray Allen zabio je 9 od svojih 14 koševa u posljednjoj èetvrtini. Kevin Garnett susret je završio s 15 koševa i 8 skokova èime je probio granicu od 10.000 defenzivnih skokova u karijeri. Postao je tako treæi igraè kojem je to uspjelo otkako je NBA liga poèela statistièki pratiti tu rubriku (od 1973.), iza Roberta Parisha (10.117) i Karla Malonea (11.406).

Valja spomenuti da je ovo bila povratnièka utakmica za playmakera Celticsa Rajona Ronda nakon oporavka od ozljede zapešæa desne ruke. Susret je završio sa sedam koševa i sedam skokova.

Kod Knicksa, koji su vodili i 12 koševa razlike, najbolji su bili Carmelo Anthony sa 26 koševa i Tyson Chandler s 20 koševa i 11 skokova. Celticsima je ostvarena pobjeda bila sedma u zadnjih osam susreta, dok su Knicksi u zadnjih 13 susreta slavili tek dva puta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE