Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Treba li Cleveland poslati Bennetta u razvojnu ligu?

Prethodni draft bio je pun iznenađenja. Očekivanja da će Nerlens Noel i Ben McLemore biti prvi pickovi nisu se ostvarila, a na njihovim mjestima našli su se Anthony Bennett, koji je otišao u Cleveland Cavalierse, i Victor Oladipo, koji igra za Orlando Magic.

Osim što je Bennett izabran prvi, više iznenađuje njegova igra u NBA ligi koja je – katastrofalna. Ovaj rookie je u prosječnih 11 minuta provedenih na terenu do sada bilježio 1,3 koševa po utakmici te 2,5 skokova. Njegova realizacija šuta iz igre je mizernih 13,5%, budući da je šutirao 5/37.

Promašio je hrpu otvorenih šuteva, a svoje teško kreira. Da stvar bude još gora, na domaćem terenu navijači su mu zviždali nakon što je jedna trica završila kao air-ball. S ovakvim učinkom, očito je da nešto nije u redu.

Njegova dva najveća problema su težina i samopuzdanje. Njegova veličina prednost je na poziciji krilnog centra, ali problem je što mu je težina uvelike utjecala na brzinu i eksplozivnost. Iako je na sveučilištu s tim mogao i dalje biti efikasan, za NBA ligu će morati poraditi na sebi. U Cleveland je doveden s razlogom da bude još jedna napadačka opcija, s mogučnoću igranja niskog krila. Kako stvari stoje, na trojci nikako neće moći igrati. Druga stvar – samopouzdanje – do sada nije bila problem. U Ljetnoj ligi se pokazao relativno dobar, ali vjerojatno je i tamo imao istu situaciju kao i na sveučilištu. Jedino čemu je pridonio u igri Cavaliersa bila je obrana, ali Cleveland ima dovoljno visokih igrača koji igraju jednako dobru, ali i bolju obranu.

Bilo je pretpostavki prethodnih nekoliko dana kako će otići u razvojnu ligu i igrati za Canton Charge, ali uprava Clevelanda to je demantirala. Zašto? Jedini smisleni razlog jest činjenica da je bio prvi pick, a uprava Cavsa ne želi priznati da su ovaj put ipak promašili sa svojim izborom. D-liga nije loše mjesto za igrača da uhvati ritam, a najbolji primjer za to je Reggie Jackson, koji je u Tulsi bilježio u prosjeku 28 poena po utakmici, a kada se vratio u Oklahomu odigrao je jedne od najboljih utakmica u svojoj karijeri.

Ono što Cleveland treba napraviti je prijeći preko ponosa i poslati Bennetta u razvojnu ligu, barem toliko dugo da dobije na samopouzdanju koje bi ga vratilo na pravi put. Ako Bennett ne pridonosi, neka ga barem stave u poziciju gdje može napredovati, a to sigurno nije na kraju klupe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE